Cookie- og privatlivspolitik


Russiske hackere udfordrer sikkerhedsfirmaer

Førende sikkerhedsfirmaer har endnu ikke fundet midlet, der kan fjerne virustrussel fra russiske pirater. 8.000 danske netbankkunder har præventivt fået spærret adgangen til deres netbank på grund af, at de har et ondsindet spionprogram på deres pc.

Det var et målrettet angreb mod allerede inficerede pc'er, der fik Finansrådet og danske sikkerhedsorganisationer til at tage det usædvanlige skridt at lukke danske bankkunders netadgang.

Trojan-Spy.Win32.Banker.hnq er navnet på det spion-program, der i øjeblikket giver it-sikkerhedsfirmaerne store problemer. Sikkerhedsfirmaerne har mistanke om, at de russiske bagmænd har købt sig til inficerede maskiner, som de dernæst har fået fuld kontrol over via et såkaldt rootkit, der overtager hele pc’en på en måde, så det er svært at opdage, at maskinen er inficeret.

Det betyder, at antivirus-producenterne ikke opdager infektionen, da den sker lokalt, og brugerne heller ikke bemærker noget mistænkeligt. De kriminelle bagmænd er i stand til at ændre viruskoden, når som helst du er online, igennem avancerede command-and-control-systemer. Der er i øjeblikket 37 varianter af trojaneren i CSIS' virusdatabase.

Endnu har sikkerhedsvirksomhederne ikke noget program klar til at fjerne det russiske malware, men på tværs af firmaer samarbejder de om at finde en løsning.

Ifølge Comendo kan programmet Combofix identificere og fjerne virussen - men det kræver ekspertviden, da virussen muterer. De vil ikke anbefale almindelige brugere at forsøge sig med Combofix.

F-Secures antivirus kan detektere, men ikke fjerne trojaneren, og afviser, at det er muligt at fjerne trojaneren med Combofix.

Den danske sikkerhedsmyndighed DK-Cert bakker op om F-Secures synspunkt.

Peter Kruse fra CSIS mener, at en fuldstændig reinstallering af PC'ens styresystem er nødvendig.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Hvis du har en HP, Toshiba eller Dell computer, så kan du være en af de uheldige, der har købt en bærbar pc med et brandfarligt batteri. Sony har tilbagekaldt 100.000 batterier denne gang.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere