Cookie- og privatlivspolitik


Russiske hackere stjæler 1,2 milliarder kodeord

En gruppe russiske hackere har fået fingrene i over én milliard kombinationer af brugernavne og kodeord. Komputer for alles sikkerhedseksperter anbefaler, at du skifter adgangskoder med det samme.

Der er god grund til at skifte adgangskoden til din e-mail, Facebook-konto og andre af dine brugerkonti, efter verdens største registrerede it-tyveri af brugernavne og kodeord for nyligt har fundet sted. Det er russiske hackere, der har været på spil, og de er ifølge den amerikanske sikkerhedsvirksomhed Hold Security sluppet afsted med omtrent 1,2 milliarder brugernavne og passwords samt 500 millioner e-mailadresser.

Brugeroplysningerne er stjålet fra over 420.000 hjemmesider, som spænder over alt fra mindre kendte sider til særdeles velbesøgte af slagsen, beretter Hold Security til avisen The New York Times. Af sikkerhedshensyn nævner virksomheden dog ingen specifikke navne, men en ekstern sikkerhedsekspert har gennemgået de stjålne oplysninger og bekræftet, at de er autentiske.

De berørte hjemmesider stammer ikke kun fra USA, hvor tyveriet er opdaget, og det er endnu uvist, om også danske virksomheder er ramt. Komputer for alles sikkerhedseksperter anbefaler derfor, at du skifter adgangskode på dine brugerkonti, så du ikke risikerer at falde i kløerne på russiske it-tyve.

Hold Security har efterhånden afsløret en række datatyverier, og det var da også selvsamme virksomhed, som sidste år løftede sløret for, at adskillige millioner brugeroplysninger var stjålet fra Adobe Systems.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Er din pc sikker?

Er din pc sikker?

Få tjekket din computers sundhedstilstand og se, om den er i fare for at blive angrebet - ganske nemt og ganske gratis. Tjek din pc via nettet og læs vores 25 sikkerhedstips.

Tjek din pc

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere