Cookie- og privatlivspolitik


Russisk program stjæler fra Android-brugere

Hele 32 applikationer i Google Play indeholder programmet BadNews, der tager et ulovligt gebyr for sms-beskeder.

Mellem to og ni millioner Android-brugere har inden for den sidste måned fået sig en telefonregning, der var større end forventet. Et lille program kaldet BadNews har nemlig inficeret en lang række telefoner og tablets og har taget gebyrer, når brugeren har sendt sms’er.

BadNews har ligget skjult i 32 helt almindelige apps som kogebøger eller spil, og når Android-brugere har hentet disse fra Google Play, har de fået det ondsindede program oven i hatten.

På telefonerne sendte BadNews advarsler om, at andre programmer var inficerede og farlige, og indbød brugerne til at hente andre apps som kunne genoprette sikkerheden. Blandt andet skulle programmet AlphaSMS angiveligt være en opdatering til Skype, men i stedet for at forbedre sikkerheden tog programmet betaling for hver sms, brugeren sendte.

Både BadNews og en lang række af de ellers gode programmer stammer fra Rusland, og det var også hovedsagligt østeuropæere, der blev ramt af de ondsindede programmer. Tendensen med kriminalitet på smartphones og tablets er dog stigende, og kan ramme skandinaverne lige så vel som østeuropæere.

Hvis du vil forbedre sikkerheden på din Android-enhed, så kan du hente programmet Lookout, som er et gratis anti-virus og anti-malware program.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere