CPR

Robot kan finde dit personnummer

Radio24syv har lavet en robot, der på få sekunder kan finde hvilket som helst personnummer.

9. juli 2014

Nu kan du endnu hurtigere finde CPR-nummeret på en person, eller andre kan finde dit. Radio24syv har nemlig fået lavet en robot, der kan finde et personnummer, hvis du har det fulde navn, fødselsdato og en hjemmesideadresse fra tinglysning.dk. For hver fødselsdato er der 270 mulige CPR-numre. Disse har du så kunnet prøve et for et på tinglysning.dk, indtil du har fundet det som passede. Det er denne proces som robotten har automatiseret. Og det hele er fuldt lovligt, for alle CPR-numre er tilgængelige på tinglysning.dk.

Meningen med robotten er at vise, at vores personnumre slet ikke er så hemmelige, som vi går og tror, men faktisk er nemme at få fat i. Det er som sagt ikke ulovligt at bruge robotten, men det er stadig ulovligt at gemme eller offentliggøre de personnumre som robotten kan finde.

Hvis kriminelle har de fire sidste cifre fra et personnummer, kan de nemlig både skifte adresse, sygesikringskort og NemID.

I sidste uge blev 900.000 CPR-numre lækket, så forskellige virksomheder kunne se dem. Eksperter mener ikke, at det er sådanne fejl som er farlige, men hele CPR-systemet, som altså ikke er særligt svært at udnytte.

Måske er du interesseret i ...