Cookie- og privatlivspolitik


Politi advarer om falsk e-mail

I øjeblikket florerer en falsk e-mail fra NemID i de danske e-mailindbakker. De fortæller to politikredse, hvor de har modtaget flere henvendelser fra bekymrede borgerne.

Hvis du åbner din indbakke, og du ser en e-mail fra NemID med titlen ”Meget vigtigt” i emnefeltet, skal du slette den med det samme. Det er nemlig svindel og humbug, fortæller Nordjyllands og Sønderjyllands politikredse.

Mailen indledes med ”Kaere NemID klient” og forklarer, at dit nøglekort er blevet suspenderet. For at genaktivere det, skal du tage et billede og uploade billedet til et link i mailen. Men det må du endelig ikke gøre, for e-mailen er nemlig ikke fra NemID.

Det er ikke første gang, at falske e-mails fra NemID forsøger at snyde. I foråret var der også en del meldinger om snyde-mails. Og så sent som i juli var det kunder i Danske Bank, der fik falske e-mails.

For at genkende en falsk e-mail er her et par tips: Sproget er tit dårligt dansk, som om det var oversat. Der bruges ikke æ, ø og å men i stedet ae, o, og a. Og så vil mailen altid have dig til at udlevere nogle personlige oplysninger. Her på Komputer for alle anbefaler vi som altid, at du ikke åbner e-mails fra afsendere, du ikke kender eller som virker mistænkelige. Derudover bør du aldrig klikke på links i e-mails, medmindre du stoler 100 procent på afsenderen.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere