nemid

Politi advarer om falsk e-mail

I øjeblikket florerer en falsk e-mail fra NemID i de danske e-mailindbakker. De fortæller to politikredse, hvor de har modtaget flere henvendelser fra bekymrede borgerne.

24. september 2014

Hvis du åbner din indbakke, og du ser en e-mail fra NemID med titlen ”Meget vigtigt” i emnefeltet, skal du slette den med det samme. Det er nemlig svindel og humbug, fortæller Nordjyllands og Sønderjyllands politikredse.

Mailen indledes med ”Kaere NemID klient” og forklarer, at dit nøglekort er blevet suspenderet. For at genaktivere det, skal du tage et billede og uploade billedet til et link i mailen. Men det må du endelig ikke gøre, for e-mailen er nemlig ikke fra NemID.

Det er ikke første gang, at falske e-mails fra NemID forsøger at snyde. I foråret var der også en del meldinger om snyde-mails. Og så sent som i juli var det kunder i Danske Bank, der fik falske e-mails.

For at genkende en falsk e-mail er her et par tips: Sproget er tit dårligt dansk, som om det var oversat. Der bruges ikke æ, ø og å men i stedet ae, o, og a. Og så vil mailen altid have dig til at udlevere nogle personlige oplysninger. Her på Komputer for alle anbefaler vi som altid, at du ikke åbner e-mails fra afsendere, du ikke kender eller som virker mistænkelige. Derudover bør du aldrig klikke på links i e-mails, medmindre du stoler 100 procent på afsenderen.

Måske er du interesseret i ...