Cookie- og privatlivspolitik


Pas på PcAnywhere

Hackere har stjålet kildekoden til et af sikkerhedsfirmaet Symantecs programmer.

I starten af januar løb et rygte om, at en eller flere af Symantecs kildekoder var blevet stjålet. En hackergruppe meldte blandt andet ud, at de havde stjålet kildekoden til antivirusprogrammet Norton. Og at de ville offentliggøre den på nettet.

Symantec afviste påstanden i januar, men har nu indrømmet, at de har haft et sikkerhedsbrud. Heldigvis tyder intet på, at koden til Norton Antivirus er blevet stjålet, men koden til programmet PcAnywhere er derimod. Programmet bruges til fjern-adgang i mellem computere. Symantec advarer derfor nu imod, at man anvender programmet, indtil de har fundet en løsning. De frygter, at hackernes adgang til koden kan hjælpe dem med at finde svagheder i programmet.

Symantec har efter en intern undersøgelse konkluderet, at koden allerede kan være stjålet i 2006. Det betyder, at firma-og privatnetværk i årevis har været sårbare overfor cyberangreb, når de har brugt programmet. Og senest har hackergruppen Anonymous meldt ud, at koden nu findes på fildelingssiden The Pirate Bay - frit tilgængelig for alle.

Hackergruppen Anonymous har tidligere gjort sig bemærket ved at lave cyberangreb mod alle de mener lægger urimelige restriktioner på den digitale verden. De har forklaret, at angrebet på Symantec skyldes, at de mener, at Symantec sælger deres produkter ved at skræmme deres kunder.

Symantec har prøvet at forhandle med hackerne, og blandt andet tilbudt dem 50.000 dollars for ikke at offentliggøre koden, men uden held. Tilbuddet viste sig senere, at være FBI’s forsøg på, at skaffe oplysninger om hackerne, hvilket de ikke havde held af.

Symantec har endnu ikke meldt ud, om der har været nogle sikkerhedsproblemer i forhold til den lækkede kode, men de har givetvis travlt med at undersøge det i øjeblikket.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test din pc-sikkerhed

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTest din pc-sikkerhed

Tag testen og find ud af, hvor sikker din pc er.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere