Cookie- og privatlivspolitik


Pas på nye opkald fra "Microsoft"

Så er den gal igen: Svindlere, der udgiver sig for at ringe fra Microsoft, forsøger at få dig til at installere malware på din pc. Læg straks røret på, hvis de også ringer dig op!

For et halvt år siden advarede vi her på siden mod internationale svindlere, som udgiver sig for at være ansat hos Microsoft, når de ringer uskyldige folk op og lokker dem til at installere spion-programmer på deres pc. Nu er de kriminelle på spil igen. Carsten, som er abonnent på Komputer for alle, advarer på vores Spørg Os Forum andre læsere mod at lade sig narre af svindlerne. Carsten fortæller:

- Jeg er idag ringet op af "Microsofts kundesupport i USA". Manden talte med indisk accent og sagde, at jeg havde store internetproblemer, og at han ville hjælpe mig, hvis jeg lige ville logge på en hjemmeside. Det gjorde jeg selvfølgelig ikke, men sagde han kunne ringe efter 16.00. Jeg spurgte så Microsoft Danmark, der fortalte, at det er svindel og at politiet er på sagen.

Faktisk har svindlerne andre tricks i ærmet. En anden læser, Birgit, kan således på e-mail til redaktionen fortælle, at hun er blevet ringet op af en engelsktalende dame, der påstår, at Birgit har problemer med sin browser på pc'en. Den fremmede kvinde vil gerne hjælpe Birgit online - hun skal bare lige installere nogle programmer - og kvinden vil ikke oplyse, hvor hun ringer fra. Heldigvis bliver Birgit mistænksom og lægger røret på.

Vi takker Carsten og Birgit for tippene. Du kan selv læse Carstens historie på Spørg Os Forum ved at følge linket her. Hvis du selv modtager et opkald, hvor manden påstår at ringe fra Microsoft eller vil hjælpe dig med problemer, du ikke anede, at du havde, så gå ikke i panik. Læg blot røret på.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Vær varsom med klik på internettet

Vær varsom med klik på internettet

Du skal være forsigtig med at klikke på links. En hacker viste på tv, hvor let det er at bryde ind i din PC. Helge Sanders råd er at være fornuftig, når du færdes på internettet.

Læs mere

Virus slår til fredag d. 3/2

Virus slår til fredag d. 3/2

En meget destruktiv virus, som har inficeret 500.000 computere verden over, aktiverer sig selv på fredag.

Læs mere

Bank opkræver bøde ved nettyveri

Bank opkræver bøde ved nettyveri

Hvis du er netbank-kunde, kan du risikere at skulle betale over 1000 kroner i "dummebøde", hvis nogen stjæler fra dig. Banken har loven på sin side.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere