Cookie- og privatlivspolitik


Pas på it-svindlerne på Valentinsdag

De it-kriminelle er ikke på jagt efter kærligheden på Valentinsdag. De er på jagt efter dine penge.

Trenden blandt it-svindlere i år er elektroniske kærligheds-kort og applikationer. Målet for svindlerne er at lokke dig til at installere skadelige programmer designet til at franarre dig private oplysninger - og i værste fald dine penge. Og de angriber både på computer og smartphones.

Klik med eftertanke
Det er faktisk rigtig nemt at blive svindlet. Det kræver kun et enkelt forkert klik at åbne sin computer for de kriminelle. Svindlen sker via små skadelige programmer, som sniger sig ind og kompromitterer dine oplysninger. Det betyder, at programmet ubemærket ændrer i dine systemfiler, og når du så eksempelvis går ind på din netbank mødes du af en falsk side i stedet for den rigtige. Og den falske side videresender dine informationer til svindlere, når du indtaster dem. Denne metode kaldes på computersprog for ”phishing”.

Det lyder frygtelig indviklet, men hvis du gerne vil undgå at blive røvet, så er det heldigvis ikke så svært. Følg disse fem gode råd, og kom sikkert igennem Valentinsdag:

1. Hav altid et godt antivirusprogram installeret
Den bedste måde at undgå virusser er at installere et godt antivirusprogram. De fleste er betalingsservices, men der findes gode og gratis alternativer som Microsoft Security Essentials.

2. Tænk over dine klik på de sociale netværk
De sociale netværk er Mekka for svindlere, så vær derfor på vagt overfor statusopdateringer med fantastiske tilbud og gaver i mærkedagens ånd. Hold desuden udkig efter forkortede webadresser, som for eksempel hedder noget a la ”bit.ly”, ”tinyurl.com” og lignende. At forkorte webadresser er nemlig en måde at få skadelige adresser til at virke harmløse.

3. Vær kritisk overfor søgemaskinerne
Svindlere udnytter af og til søgemaskinerne til at få de skadelige sider vist øverst. Det kaldes at ”forgifte” søgemaskiner. Og det kan selv ikke giganten Google sige sig fri for. Så hvis du vil ind og finde gaver eller lignende så hold øje med luskede links og falske spørgeskemaer, som kan bruges til at franarre dig dine private oplysninger.

4. Vær skeptisk overfor dine mails
Mailsvindel er ret nemt at undgå. Lad være at trykke på noget du ikke stoler helt og holdent på, hvilket faktisk altid er en god fremgangsmåde, og hold specielt godt øje med de elektroniske lykønskningskort på mærkedage og højtider. Og det klassiske tip: storbarmede østeuropæiske kvinder ”som leder efter dig” er – som altid - ikke ude efter dig, men derimod dine penge.

5. Pas på med dine applikationer
Applikationer på Facebook og din smartphone skal alle i et vist omfang bruge rettigheder for at virke, men hold nøje øje med hvad du giver adgang til. Undlad at installere applikationer, som beder om adgang til ting, som virker irrelevant for applikationen. Kort sagt: lad være med ukritisk at hente applikationer, specielt dem med Valentinsdags-tema, da det er et oplagt sted for svindlerne at slå til.

Med disse fem råd skulle du kunne nyde kærlighedens dag helt svindelfrit. God fornøjelse.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Er din pc sikker?

Er din pc sikker?

Få tjekket din computers sundhedstilstand og se, om den er i fare for at blive angrebet - ganske nemt og ganske gratis. Tjek din pc via nettet og læs vores 25 sikkerhedstips.

Tjek din pc

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere