Pas på falske shopping-apps

Nu hvor julen nærmer sig, skal du være ekstra opmærksom, hvis du handler ind med din smartphone.

16. november 2016 af Mikkel Jacobsen

Det er snart tid til de årlige juleindkøb, og måske er du en af dem, som benytter en eller flere af de mange indkøbsapps på din smartphones app-butik. Men det er en god idé at holde et grundigt øje med, om en app rent faktisk er udgivet af den officielle butik, og ikke er et svindelnummer beregnet til at franarre dig dine dankortoplysninger.

Falske apps fra Kina
Problemet er indtil videre større i USA end herhjemme, men det er værd at være på vagt alligevel. Avisen The New York Times har undersøgt sagen grundigt, og kunne udpege flere hundrede apps, som ikke havde noget at gøre med de firmaer, de påstod at tilhøre. Det drejede sig især om falske tøj- og skofirmaer, som lignede de rigtige apps til forveksling.

Avisen kunne også spore en del af de falske apps til Kina, hvor softwarefirmaer bygger apps til shopping i tusindvis uden at interessere sig for, hvad klienterne skal bruge dem til. Mange af klienterne er altså svindelfirmaer, som bestiller vellignende apps, der har til formål at stjæle dine penge.

Hvad kan du gøre?
Hold øjnene åbne og brug din sunde fornuft. Sørg for at læse betingelserne for en app, før du downloader den. Se også, om der er stavefejl og underlige formuleringer i beskrivelsen af en app. Det kan være et oplagt tegn på, at noget er galt.


> Advarsel: Ring aldrig tilbage til disse numre!

Måske er du interesseret i ...