Phishing-visa

Pas på falske ebola-mails

Flere it-kriminelle udnytter frygten for ebola-virussen og udsender e-mails, der kan gøre din computer syg.

20. august 2014

Frygten for sygdommen ebola går verden rundt og har været omtalt i de fleste store medier. Derfor advarer it-sikkerhedsfirmaet Symantec nu om it-kriminelle, der er begyndt at udnytte dette. De sender falske e-mails i omløb, der på skal få dig til at klikke på links, der handler om ebola-virussen.

I en af e-mailene, er der vedhæftet en falsk rapport, der skulle handle om ebola-virussen. Men hvis du åbner filen bliver din computer inficeret med virussen "Trojan.Zbot," der kan stjæle dine bankoplysninger og kodeord.

En anden e-mail bruger CNN som afsender, med historier om at ebola bruges til terrorisme. Hvis du klikker på nogle af de links, der er i e-mailen, bliver du ledt hen til en side, hvor du skal logge ind på din e-mail-konto. Du bliver herefter ledt over på CNN’s rigtige hjemmeside, men nu har de it-kriminelle log ind-oplysningerne til din e-mail-konto.

Hvis du modtager en e-mail, der handler om ebola, og du ikke stoler 100 procent på afsenderen, skal du ikke klikke på nogen links. Denne regel gælder også alle andre e-mails. Så hvis du ikke kender afsenderen eller indholdet virker mistænkeligt, og e-mailen er fyldt med links, skal den bare slettes med det samme.

Måske er du interesseret i ...