SKAT

Pas på falske e-mails fra SKAT

Så snart din årsopgørelse er klar den 14. marts, sender SKAT en mail til dig. Men pas på med at åbne den - det kan nemlig være it-kriminelle, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig.

4. marts 2016

Din årsopgørelse fra SKAT ligger klar den 14. marts, og det forsøger it-kriminelle at lukrere på. Danske e-mailindbakker bliver nemlig hvert år bombarderet med falske e-mails, der umiddelbart ser ud til at være fra SKAT, men det er de altså ikke.

> Sådan ser de falske mails ud

Du bør derfor være ualmindelig påpasselige med at åbne e-mails fra SKAT i den kommende måned – og du må under ingen omstændigheder klikke på links i disse e-mails.

De falske mails kan være meget overbevisende og bruger ofte SKAT’s logo, men der er flere ting, som afslører dem:

SKAT vil aldrig bede om kreditkortoplysninger eller andre personlige oplysninger i deres e-mails. Derfor kan du være helt sikker på, at det er en fupmail, hvis du bliver bedt om at sende personlige oplysninger.

Undgå fælden: Slet de falske e-mails

Komputer for alles sikkerhedseksperter anbefaler, at du helt lader være med at åbne e-mails med SKAT som afsender og i stedet logge ind på SKAT.dk. Her vil du kunne se, om din årsopgørelse er klar, eller om du eventuelt mangler at udfylde bestemte formularer.

Er du kommet til at sende personlige oplysninger, skal du straks kontakte din bank og Politiet.

> Sådan ser de falske mails ud

> Få hjælp til NemID her

Måske er du interesseret i ...