Cookie- og privatlivspolitik


Pas på: De låser din pc og kræver løsesum

Hvis du rammes af en ny virus og nægter at betale, kan du vinke farvel til dine filer. De er krypteret for altid!

Hent artiklen > klik her

Flere læsere af Komputer for alle er allerede ramt af en ny type virus, som florerer i øjeblikket. Virussen CryptoLocker ankommer typisk som vedhæftet fil i en email, og når du åbner filen, inficeres systemet. Virussen krypterer alle dine personlige filer med algoritmen AES256, der er så stærk, at det ville tage en supercomputer millioner af år at bryde den, og et vindue på Skrivebordet fortæller, at du kun kan låse filerne op ved at betale omkring 100 Euro (750 kroner) for en oplåsningsnøgle. Du har dog kun et par døgn til at betale – ellers er filerne for evigt tabt.

Desværre kan vi ikke give dig en trin-for-trin, der hjælper dig med at få dine filer tilbage, hvis du først er ramt af virussen – og vi fraråder på det kraftigste, at du betaler bagmændene penge. Der er talrige eksempler på at filerne heller ikke låses op efter betaling. I stedet kan du her læse, hvad du skal lægge mærke til på din pc, så du kan nå at opdage virussen, inden den får krypteret filerne. Typisk opererer virussen nemlig på pc'en op til et par uger, før filerne er krypteret, og i den periode kan du nå at smide den på porten uden at miste dine filer. Vi giver dig også et program, som forebygger at du fremover kan få denne ubehagelige virus ind på din computer.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test din pc-sikkerhed

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTest din pc-sikkerhed

Tag testen og find ud af, hvor sikker din pc er.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere