Cookie- og privatlivspolitik


Orm hærger på Facebook

En ny virus spredes på Facebook. Koobface-Ormen sender farlige links til Facebook-brugere, der risikerer at få stjålet deres Facebook-identitet. De inficerede beskeder kan komme fra dine venner.

Koobface - er en orm, der spredes over Facebook, og den sprøjter spam-beskeder ud til medlemmerne. Beskederne lyder: "You look so funny on our new video". Du får tilbudt et link til et video websted, der foregiver at have et filmklip af dig. Hvis du følger linket, bliver du omdirigeret til en af mange fjendtlige hjemmesider, hvor du tilsidst opfordres til at hente og åbne en fil med navnet flash_player.exe. Denne fil er en ny Koobface variant.

"Facebook er allerede bekendt med problemet, og de er i gang med en udrensning af de uønskede mail-links fra deres system. Men med snesevis af Koobface-varianter, der formerer sig, bliver situationen sandsynligvis værre før det bliver bedre," siger Craig Schmugar fra McAfee AVERT Labs. "Det er vigtigt at bemærke, at de uønskede mail-links, der medfører Koobface, kan komme fra inficerede venner."

Facebook har ikke afsløret, hvor mange af sine mere end 120 millioner medlemmer, der er blevet inficeret med virus. Der er oprettet ikke mindre end 69 grupper, der relaterer sig til Koobface-ormen, men den er ikke omtalt på Facebooks officielle side.

Det bedste råd er at være på vagt over for Facebook-beskeder, som rent faktisk kan være fra Koobface ormen.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere