Cookie- og privatlivspolitik


Ombudsmanden advarer mod fup-opkald

Flere danskere har prøvet, at blive ringet op af amerikanske virksomheder, med tilbud eller løfte om gevinster, men du skal passe på, for det er rent fup, og kun et forsøg på at få fat i dine konto- og kreditkort-oplysninger.

Det er især en ny bølge af opringninger fra amerikanske rejseudbydere, der har ramt de danske forbrugere. Ombudsmanden råder derfor forbrugerne til at være forsigtige med at reagere på tilbud og/eller gratis rejser, for selv om det ikke helt kan udelukkes, at der kan være tale om et reelt tilbud, er der god grund til at være på vagt.

Fremgangsmåden er typisk, at en stemme på engelsk fortæller, at du har vundet en rejse. Ofte viser det sig dog, at man ikke har vundet andet end muligheden for at få et godt tilbud.
Forudsætningen for at få tilbuddet eller gevinsten er, at man videregiver sine konto- og kreditkort-oplysninger til firmaet for, efter deres udsagn, at dække fx skatter og afgifter, flyrejsen til destinationen eller lignende.

I nogle tilfælde mener forbrugeren ikke at have accepteret andet end at få tilbuddet på skrift. Alligevel har firmaet hævet et større beløb på forbrugerens konto på baggrund af de afgivne kreditkort-oplysninger. Sidste gang, Danmark oplevede en lignende bølge af henvendelser om potentielle fup-rejser, var tilbage i 2005.

På Forbrugerstyrelsens hjemmeside kan du få gode råd til, hvordan du forholder dig til fup-opkald med tilbud eller gevinster.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Hvis du har en HP, Toshiba eller Dell computer, så kan du være en af de uheldige, der har købt en bærbar pc med et brandfarligt batteri. Sony har tilbagekaldt 100.000 batterier denne gang.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek sikkerheden i din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek sikkerheden i din pc

Med et smart gratis værktøj fra Microsoft kan du nu scanne din pc for enhver sikkerhedstrussel.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere