Cookie- og privatlivspolitik


Usikkert internet hos 11 procent

Ny undersøgelse viser at Danmark er med på moden, når det gælder trådløse internetforbindelser og sikringen af disse – men vi skal være endnu bedre.

69 procent af danskerne har trådløst internet, men ud af den gruppe, kunne kun 89 procent svare ja til spørgsmålet om de havde sikret deres trådløse forbindelse. Det er konklusionen af en undersøgelse gennemført af firmaet Cisco.

Undersøgelsen konkluderer, at 87 procent af de adspurgte Europa rundt, der har en trådløs internetforbindelse også har sikret dem. Det putter Danmark i den førende del af Europa, men der er stadigvæk god grund til forbedring. 7 procent af alle danskere med et trådløs internet havde ikke sikret deres forbindelse, og 4 procent var i tvivl. Det er især den ældre generation på de 45-54årige (11 %) og Sjælland og øerne (10 %) der trækker i den forkerte retning.
Læs hvordan du sikrer dit eget trådløse netværk

Den online-undersøgelse er sat i værk af selskabet Cisco og udført af det internationale analyseinstitut YouGov, og viser hvordan forbrugere i 10 europæiske lande bruger internettet derhjemme.

“Denne undersøgelse viser, hvordan trådløst internet bliver brugt i Europa, og viser hvor store forskelle der er på, hvordan folk bruger internettet, og hvad de laver online,” siger Andreas Bohman, Ciscos Software & Services Business Manager på det europæiske marked.

”Det er interessant at se, at Danmark er med først i feltet, når det kommer til trådløse internetforbindelser og sikringen af dem.”

Undersøgelsen dækker også andre aspekter, og kan blandt andet vise, at stuen er det rum i hjemmet, hvor flest bruger deres trådløse internetforbindelse. Det næstmest populære rum er soveværelset efterfulgt af hjemmekontoret og spisestuen.

”Vi forventer, at flere og flere vil skifte fra kablet internetforbindelse til trådløs i 2010, samtidig med at hjemmene vil blive fyldt med flere produkter, der kan gå på nettet, eksempelvis spillekonsoller og mobiltelefoner”

Storbritannien og Tyskland har den største andel af sikret trådløse netværk med hhv. 96 % og 92 %.
Spanien og Italien topper listen som de mest trådløse nationer, Danmark kommer på en 4. plads.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Pas på SMS fra NemID

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt dit privatliv

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt dit privatliv

Her er 13 tips, der hjælper dig med at holde personfølsomme oplysninger tæt ind til kroppen, når du er social på internettet.

Læs mere

Klikker du på farlige links?

Klikker du på farlige links?

Ifølge en måling, foretaget af IT-sikkerhedsfirmaet CSIS, er der alt for mange danskere, der ikke er kritiske nok, når det handler om at gennemskue snydere på nettet.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Her må du aldrig klikke!

Undgå hundredevis af spammails og virusinfektioner – her er 9 steder, du aldrig må klikke.

Læs mere

Derfor gik robot amok

Microsofts robot gik amok med racistiske og stærkt diskriminerende kommentarer. Læs hvad der gik galt her.

Læs mere