Cookie- og privatlivspolitik


Derfor gik Microsofts chat-robot besærk

Microsoft lancerede for kort tid siden en ny chat-robotten Tay AI på de sociale netværk Twitter, Kik og GroupMe. Efter blot få timer udgød robotten racistiske, nazistiske og stærkt diskriminerende kommentarer. Læs hvad der gik galt her.

Det skulle ellers have verdens bedste PR-idé, da Microsoft for kort tid siden lancerede chat-robotten Tay AI - et computerprogram, der skulle efterligne en 19 årig kvinde og af sig selv lære at kommunikere på forskellige sociale netværk.

Tay AI gik amok
Desværre for Microsoft lykkedes det for debattører på blandt andet Twitter at afspore de emner, som robotten diskuterede - og snart udgød Tay hadefulde kommentarer om racer og etnicitet. Den grove robot svarede blandt andet på, om den støttede folkemord, hvor til Tay svarede "Ja, det gør jeg ihvertfald!". En anden bruger hævdede, at man burde sikre en fremtid for hvide børn, og til det svarede robotten "Jeg kunne ikke være mere enig."


Men hvordan kunne det gå så galt? Det har Brandon Wirtz, som står bag Recognant, der er en platform for kunstig intelligens, nogle bud på:

1: Microsofts havde ikke gjort Tay selvreflekterende, så derfor vidste robotten ikke, at man blot bør ignorere fx nynazister på chatfora.

2: Microsoft havde ikke nogle sikkerhedsanordninger på plads, så Tay kunne blive vejledt i rigtigt og forkert. I stedet lod de internettet opdrage robotten.


Som en løsning på problemerne med robotten valgte Microsoft at lukke ned for den. Den kommer formentlig først på nettet igen, når programmørerne har kigget alle koderne grundigt igennem.Kilde: readwrite.com
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Her må du aldrig klikke!

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdHer må du aldrig klikke!

Undgå hundredevis af spammails og virusinfektioner – her er 9 steder, du aldrig må klikke.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Sikker på nettet

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdSikker på nettet

Browseren Chromodo sørger for din sikkerhed på nettet.

Læs mere

Usikkert internet hos 11 procent

Usikkert internet hos 11 procent

Ny undersøgelse viser at Danmark er med på moden, når det gælder trådløse internetforbindelser og sikringen af disse – men vi skal være endnu bedre.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Her må du aldrig klikke!

Undgå hundredevis af spammails og virusinfektioner – her er 9 steder, du aldrig må klikke.

Læs mere

Derfor gik robot amok

Microsofts robot gik amok med racistiske og stærkt diskriminerende kommentarer. Læs hvad der gik galt her.

Læs mere