Cookie- og privatlivspolitik


Beskyt dit privatliv

Programmer, browsertilføjelser og en stor portion sund fornuft kan hjælpe dig med ikke at give mere af dig selv, end du ønsker. Vi viser, hvordan du får det bedste ud af internettet med den mindste risiko for dit privatliv.

Hent artiklen > klik her

På nettet skal alt glide af sted, og vi vil ikke forstyrres eller bremses. På de sociale medier vil vi socialisere med så mange som muligt, når vi besøger vores favorithjemmesider, vil vi i gang uden at skulle bruge unødig tid på login – og på mobilen vil vi have apps til at fungere uden sværdslag. Vi har en hurtig pc og hurtig internetforbindelse, og intet må sænke vores fart.

Men der er en skyggeside: Vores privatliv blotlægges. Med det høje tempo og de uanede muligheder for at agere socialt på nettet følger en risiko for, at vi kommer til at dele mere af os selv, end vi egentlig har lyst til. En enkelt uheldig besked på Facebook, og tyven ved, hvor vi bor. Eller et uheldig "humoristisk" tweet om girafdrab, og vi får det halve af verden på nakken.

Er løsningen så, at vi stille kryber ind i skjoldet igen? Naturligvis ikke. Det er en balancegang at være på nettet, men fordelene overgår trods alt ulemperne.

Det er op til dig at vurdere, hvor meget af dit privatliv du vil lade andre få adgang til. I denne artikel giver vi dig en lang stribe værktøjer til at værne om dit privatliv. Men brug ikke blot værktøjerne blindt. Folk er forskellige. Nogle vil gerne bombarderes med annoncer, der er målrettet til deres behov. Det er trods alt bedre end vilkårlige reklamer. Andre synes måske, det er en kende ubehageligt, at en hjemmeside viser annoncer for produkter, som de har søgt efter på en anden side tidligere på dagen. På samme måde har folk forskellige holdninger til, hvad man kan lægge ud få Facebook af privat karakter.

Det er dog ikke smag og behag det hele. Undervejs i artiklen, vil du støde på vores konkrete anbefalinger til, hvad du i hvert fald ikke bør gøre på nettet. For eksempel er det ikke til debat, at du skal afholde dig helt fra at give dit CPR- eller dit kontonummer til de fleste hjemmesider.

Læs med på de næste sider, hvor vi hjælper dig med at beskytte dit privatliv ved pc’en. Sidst i artiklen får du også hjælp til, hvad du skal gøre, hvis dine private oplysninger allerede florerer på nettet – for så kan du nemlig få Google til at hjælpe dig!

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt dit privatliv

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt dit privatliv

Her er 13 tips, der hjælper dig med at holde personfølsomme oplysninger tæt ind til kroppen, når du er social på internettet.

Læs mere

Brug IKKE disse kodeord

Brug IKKE disse kodeord

Her er de 25 mest brugte kodeord. Se om dit kodeord er sikkert!

Læs mere

FARLIGE mails i omløb

FARLIGE mails i omløb

PAS PÅ! Mails fra Post Danmark kan være fra russiske IT-kriminelle, der vil afpresse dig for penge.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Her må du aldrig klikke!

Undgå hundredevis af spammails og virusinfektioner – her er 9 steder, du aldrig må klikke.

Læs mere

Derfor gik robot amok

Microsofts robot gik amok med racistiske og stærkt diskriminerende kommentarer. Læs hvad der gik galt her.

Læs mere