Nemidbrug

Netbank bliver kigget efter i sømmene

Mobilbanker og konto-kig er usikre afdelinger af de fleste internetbanker, vurderer Dansk IT, der vil have skærpet sikkerheden.

Døren til mobilbanker og konto-kig står alt for åben for hackere og andre ubudne gæster, mener Dansk IT, der laver analyser af it-løsninger. Mobilløsningerne kræver ikke NemID, men kun brugernavn og adgangskode, og det gør det til et sårbart mål for it-kriminelle.

Det er ganske vist ikke kolde kontanter, it-tyvene kan få fingrene i, fordi overførsler ikke er mulige i mobilløsningerne eller kræver NemID. I stedet kan der blive tale om datatyveri, da begge bank-løsninger gemmer på et utal af personlige oplysninger, som ikke bør falde i de forkerte hænder.

”Selv om man ikke kan overføre penge, er der stadig adgang til at se cpr-nummer, kontonummer og et ocean af private oplysninger om din gøren og laden. Oplysninger, der kan misbruges til identitetstyveri," skriver Ingrid Colding Jørgensen, der er medlem af bestyrelsen i Dansk IT, i et blog-indlæg.

Dansk IT foreslår derfor, at de mobile bank-løsninger får et gevaldigt sikkerhedseftersyn, hvilket blandt andet omfatter, at konto-kig bliver lukket, og NemID bliver indført på alle mobilbanker.

Nordea, Danske Bank og Handelsbanken får også kritik for deres løsninger i Sverige, hvor det svenske datatilsyn, Datainspektionen, er klar til at lukke mobilbankerne, hvis de ikke får styr på sikkerheden.

Måske er du interesseret i ...