Cookie- og privatlivspolitik


Netbank bliver kigget efter i sømmene

Mobilbanker og konto-kig er usikre afdelinger af de fleste internetbanker, vurderer Dansk IT, der vil have skærpet sikkerheden.

Døren til mobilbanker og konto-kig står alt for åben for hackere og andre ubudne gæster, mener Dansk IT, der laver analyser af it-løsninger. Mobilløsningerne kræver ikke NemID, men kun brugernavn og adgangskode, og det gør det til et sårbart mål for it-kriminelle.

Det er ganske vist ikke kolde kontanter, it-tyvene kan få fingrene i, fordi overførsler ikke er mulige i mobilløsningerne eller kræver NemID. I stedet kan der blive tale om datatyveri, da begge bank-løsninger gemmer på et utal af personlige oplysninger, som ikke bør falde i de forkerte hænder.

”Selv om man ikke kan overføre penge, er der stadig adgang til at se cpr-nummer, kontonummer og et ocean af private oplysninger om din gøren og laden. Oplysninger, der kan misbruges til identitetstyveri," skriver Ingrid Colding Jørgensen, der er medlem af bestyrelsen i Dansk IT, i et blog-indlæg.

Dansk IT foreslår derfor, at de mobile bank-løsninger får et gevaldigt sikkerhedseftersyn, hvilket blandt andet omfatter, at konto-kig bliver lukket, og NemID bliver indført på alle mobilbanker.

Nordea, Danske Bank og Handelsbanken får også kritik for deres løsninger i Sverige, hvor det svenske datatilsyn, Datainspektionen, er klar til at lukke mobilbankerne, hvis de ikke får styr på sikkerheden.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Sådan bruger du PatchMyPC

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdSådan bruger du PatchMyPC

Det er hårdt arbejde at holde øje med alle programmer – men ikke, når PatchMyPC klarer jobbet for dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek om du er ramt – og slet

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek om du er ramt – og slet

Er du i tvivl om, hvorvidt et af de 12 programmer er løs på din pc?

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek sikkerheden i din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek sikkerheden i din pc

Med et smart gratis værktøj fra Microsoft kan du nu scanne din pc for enhver sikkerhedstrussel.

Læs mere

Nyeste

Sådan bruger du PatchMyPC

Det er hårdt arbejde at holde øje med alle programmer – men ikke, når PatchMyPC klarer jobbet for dig.

Læs mere

Tjek om du er ramt – og slet

Er du i tvivl om, hvorvidt et af de 12 programmer er løs på din pc?

Læs mere

Se net-svindlernes nyeste trick!

Sådan undgår du at blive snydt i julehandlen.

Læs mere