Cookie- og privatlivspolitik


Mobilfiduser er i stigning

It-sikkerhedsfirmaet F-Secure advarer mod såkaldte mobilscams, der lige nu er på spil. Det drejer sig om forskellige former for mobilangreb, som forsøger at lokke dig til enten at ringe tilbage til et ubesvaret opkald eller svare på en sms.

Der kommer flere og flere mobiltrusler, og de bliver mere og mere avancerede. Det er de to seneste svindelnumre, som it-sikkerhedsfirmaet F-Secure har opfanget, gode eksempler på.
Den ene forsøger at lokke dig til at ringe tilbage til et ubesvaret opkald og bruge dyrebare minutter på at vente, mens den anden via sms forsøger at lokke dig forbi en inficeret hjemmeside – begge to kan koste dig dyrt, hvis du ikke passer på.

Fidusen bag det ubesvarede opkald ligger i et program, der vilkårligt ringer op til mobilnumre fra et internationalt telefonnummer. Hvis personen så forsøger at ringe tilbage til det ukendte nummer, klapper fælden.

Skulle du forsøge at ringe op, får du fat i en falsk optagettone eller en automatiseret stemme, der spørger ind til en fiktiv person. Og mens du så venter, og sekunderne tikker, tjener den kriminelle bagmand penge uden at røre en finger. Sådan et opkald alene kan indkræve 40 kroner bare for forbindelsen og mellem 20 og 60 kroner per påbegyndt minut – alt sammen noget der tilfalder din sagesløse telefonregning.

Det andet svindelnummer, der er i omløb for tiden, er en såkaldt SMS-scam. Den virker ved, at du modtager en uskyldigt udseende SMS med et link til en hjemmeside. Skulle du åbne linket, får man umiddelbart efter en besked om, at du nu har tilmeldt dig en international service, der koster et par euro hver måned.

Umiddelbart burde dette ikke være et problem, da du ikke har givet nogen personlige informationer ud, hvorfor du ikke burde kunne få en regning for servicen. Men netop denne virus virker lidt anderledes. For selvom du ikke har tastet personlig data ind, så kan den it-kriminelle alligevel trække data via din mobils WAP gateway, der identificerer hver mobilbruger og ligger inde med enkelte personlige informationer – nok til at it-kriminelle kan trække penge fra mobilregningen.

De to seneste af sådanne fiduser, som F-Secure har identificeret, vidner om, at mobilvira generelt set er i vækst, og at der kan forventes en stigning af mobilvira i fremtiden. F-Secure anbefaler, at man ikke reagerer på disse mobilscams, da mobilregningen ellers kan eksplodere.

Hvis du modtager sms-er eller opkald fra ukendte afsendere, så dobbelttjek f.eks. afsenderen på nettet før du vælger at ringe tilbage eller følger links der kan føre til inficerede hjemmesider.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere