Cookie- og privatlivspolitik


Microsofts nye antivirus forfalsket

Det nye antivirusprogram fra Microsoft, Security Essentials, er nu allerede blevet fremstillet i falske kopier med skadeligt indhold.

Den gratis antivirusløsning fra Microsoft, der netop er blevet tilgængelig på dansk, er nu løbet ind i sit første tilfælde af forfalskning. På selskabets officielle sikkerheds-blog skriver Microsoft, at Security Essentials er udsat for falske kopier, der indeholder skadelig kode.

Det falske antivirusprogram hedder "Security Essentials 2010", og er i virkeligheden en såkaldt ”Trojan:Win32/Fakeinit”, altså en trojaner der giver falske advarsler om “skadelige viruser” og informerer brugeren om at de skal betale for at registrere den fulde version af softwaren, der fjerner disse ikke-eksisterende trusler.

"Et af de ældste tricks, som falske antivirusprodukter anvender, er at anvende et navn, eller have et udseende og en følelse, der minder om lovlig sikkerhedssoftware. Det har været almindeligt for sådanne ting at efterligne Windows Sikkerhedscenter, så det var uundgåeligt, at dagen matte komme, hvor en falsk software ville forklæde sig som noget, der minder om Microsoft Security Essentials," skriver Microsoft-medarbejder David Wood, der om noget er overrasket over, at det ikke er sket tidligere.

Samtidig ændrer eller blokerer den falske software niveauet på en række sikkerhedsindstillinger, forhindrer adgangen til forskellige web-domæner, heriblandt Facebook.com eller Youtube.com, og ændrer skrivebordets baggrund, så brugeren får et billede op, der fortæller at systemet er inficeret.

"Fakeinits downloader installerer ikke bare den falske scanner - den holder også øje med andre processer og forsøger at afslutte de processer, den ikke kan lide ved at hævde, at de er inficerede."

Microsoft anbefaler at man bruger et nyligt opdateret, og reelt, antivirusprogram (som fx det rigtige Microsoft Security Essentials) til at fjerne truslen fra sin pc igen.

> Du kan læse om gratis antivirus her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Hvis du har en HP, Toshiba eller Dell computer, så kan du være en af de uheldige, der har købt en bærbar pc med et brandfarligt batteri. Sony har tilbagekaldt 100.000 batterier denne gang.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek sikkerheden i din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek sikkerheden i din pc

Med et smart gratis værktøj fra Microsoft kan du nu scanne din pc for enhver sikkerhedstrussel.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere