Cookie- og privatlivspolitik


Fejl giver hackere kontrol over din PC

Microsoft har opdaget et sikkerhedshul, der kan give hackere fuld kontrol over din computer.

Hvis du åbner en tekstfil af typen RTF i Microsoft Outlook, er der en risiko for, at den kan være hacket, advarer Microsoft. Det er et sikkerhedsbrud i Microsoft Word, der gør det muligt for hackere at inficere RTF-filerne og hacke din computer, når du åbner filerne i din e-mail med Word. Det er ekstra farligt, fordi Word er standardprogrammet til at åbne tekstdokumenter i de fleste Outlook-versioner (2007, 2010 og 2013).

På nuværende tidspunkt har der været flere angreb, rettet mod Word 2010, men risikoen er også til stede i 2013, 2007 og 2003-versionen og i Office til Mac 2011. Microsoft har udsendt en såkaldt ”Fix it solution”, som er et lille program, der går ind og blokerer alle RTF-filer i at blive læst med Word. Programmet kan nemt slås fra igen, når Microsoft har lukket sikkerhedshullet, eller hvis du fortryder.

Indtil Microsoft får lukket hullet, er der et par ting du kan gøre. Hvis du er nødt til at åbne en RTF-fil anbefales det, at du scanner den med et antivirusprogram, før du åbner den. Derudover kan du gå ind i e-mail sikkerhedsindstillingerne i Outlook og sætte flueben i ”Læs alle standard e-mails som almindelig tekst.”

Microsoft arbejder sandsynligvis på højtryk for at fikse problemet, så hold øje med sikkerhedsopdateringerne.
> Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere