Cookie- og privatlivspolitik


Virus i første halvdel af 2012

Hvilke virus hærger, og hvem står for skud? Se tallene fra ny stor rapport, som ser på hvordan virus og cyberkriminalitet har udviklet sig i 2012.

Det store pc-sikkerhedsfirma McAfee har udarbejdet en ny stor rapport over verdens malware-situation. Rapporten kigger på hvilke tendenser, der har vokset sig store i det første halve år af 2012. Det har været et halvt år med mange interessante sager på antivirus-fronten, blandt andet opdagelsen af de store statsskabte virusser, Stuxnet og Flame, som for alvor markerede cyberkrigsførsels relevans, og ikke mindst eksistens. Stuxnet er en super-avanceret virus, som ville kræve et stort hold at lave. Og ifølge ledende eksperter, er den sandsynligvis skabt til at angribe Irans fremstilling af beriget uran, hvilket du kan læse mere om på det nederste link i højre side.

Ifølge McAfee, kom der på de første seks måneder hele 1,5 millioner nye stykker ondsindet kode til verden, hvilket sender deres database op på mere end 90 millioner. En af de trends, der rigtig tager fart er angrebene på mobiltelefoner. Manglende fokus på sikkerhed på smartphones, gør det et oplagt sted for cyberkriminelle at slå til. Og typisk går angrebene helt ubemærket forbi, også selvom de kriminelle slipper af sted med følsomme data.

Selv ikke Apple-brugerne kan længere slå på sikkerheden ved deres systemer. 2012 bragte afsløringer af alvorlige sikkerhedshuller i Apples telefon-og computerstyresystem, deriblandt et af de største botnets i nyere tid. Kort fortalt, er et botnet et net af forbundne computere, som er inficeret med virus. Maskinerne forsøger automatisk at inficere flere, så nettet breder sig. Maskinerne kan derefter sende informationer tilbage til kriminelle.

2012 har desuden set en stigende brug af såkaldt signeret malware, der ligesom super-virusserne Flame og Stuxnet, bruger en falsk digital signatur til at snyde sig igennem antivirusprogrammer, og stjæle oplysninger. Med en falsk digital signatur, tror antivirusprogrammerne nemlig at programmet er helt legitimt, og tillader det at køre. Også det såkaldte ransom-ware, har set en stor fremgang. Ransom betyder bare løsepenge. Systemet fungerer således, at en hacker, som har skaffet sig adgang til en computer, krypterer dataene så ejeren af computeren ikke kan bruge dem, og så kræver de betaling for at slippe dem fri igen. Men selvom man betaler, så er chancen for, at man ser sine data igen rigtig dårlige.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Aldrig mere malware

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdAldrig mere malware

Hold din computer fri for skadelige programmer.

Læs mere

Hvad er malware?

Hvad er malware?

Du har sikkert hørt om malware før. Men hvad er malware, og hvordan beskytter du dig mod at få det?

Læs mere

De vil skade din pc

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere

Nyeste

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere

Slip af med Delta Search

Har du ved et uheld fået Delta Search ind som søgemaskine på din pc? Se hvordan du skifter tilbage til Google her.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere