Cookie- og privatlivspolitik


Ny ransomware truer

Seneste skud på stammen af malware, der tager din computer som gidsel, kaldes ”Locky” og er forklædt som ulæseligt Word-dokument.

Flere sikkerhedsforskere advarer imod en ny type ransomware, der florerer på nettet for tiden. Ransomware kan kryptere alle filer på din computer og de kan først dekrypteres, når du betaler personen bag programmet for en krypteringsnøgle.

Det nye, ondsindede program, der bliver kaldt ”Locky”, ankommer som en vedhæftet fil i e-mails, og ligner umiddelbart et almindeligt tekstdokument. Når du åbner filen, ser du en masse usammenhængende tegn og en besked om, at du skal ”slå makroer til” hvis dokumentet ikke ser rigtigt ud.

Makroer er en funktion i Word-dokumenter, der automatiserer avancerede handlinger i programmet, så du fx kun skal klikke på én knap i stedet for at finde tre forskellige indstillinger i en undermenu. Microsoft har slået makroer fra som standard, da det kan være en sikkerhedsrisiko.

Slår du makroer til, begynder filen automatik at hente krypteringsprogrammet, det reelle ransomware-program, hvorefter din computer bliver krypteret. Derpå dukker en besked op med informationer om, hvor du skal indbetale penge, så din computer kan blive låst op igen.

Vil du undgå Locky-ransomware, bør du lade være med at åbne filer i mails fra ukendte afsendere, og undlade at slå makroer til i Word eller andre tekstbehandlingsprogrammer.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Slip af med Delta Search

Slip af med Delta Search

Har du ved et uheld fået Delta Search ind som søgemaskine på din pc? Se hvordan du skifter tilbage til Google her.

Læs mere

Halvanden million viruskoder

Halvanden million viruskoder

Der er opdaget over 1.5 millioner viruskoder i 2012. Se tallene fra ny stor rapport om hvordan virus og cyberkriminalitet har udviklet sig i 2012.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Aldrig mere malware

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdAldrig mere malware

Hold din computer fri for skadelige programmer.

Læs mere

Nyeste

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere

Slip af med Delta Search

Har du ved et uheld fået Delta Search ind som søgemaskine på din pc? Se hvordan du skifter tilbage til Google her.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere