Cookie- og privatlivspolitik


Lenovo sælger computere med farligt adware

Kriminelle hackere vil kunne få adgang til følsomme oplysninger ved hjælp af programmet Superfish, der er installeret på alle nye Lenovo-computere.

Programmet Superfish, der er installeret på alle nye Lenovo-computere, viser sig at være en alvorlig sikkerhedstrussel. Programmet har adgang til følsomme oplysninger på brugerens computer, og oplysninger om fx netbank og online betaling.

Den kinesiske computergigant, Lenovo, der blandt andet står bag den populære bærbare computer ThinkPad, indrømmede i januar, at de automatisk installerer programmet Superfish, der holder øje med brugernes vaner på nettet, og viser reklamer direkte i browseren.

Programmet kan være særdeles farligt, hvis det lykkes en kriminel hacker at knække koden. Hackeren vil teoretisk set kunne skaffe sig adgang til alle Lenovo-computere, og brugernes personlige dokumenter.

Lige nu mener eksperter ikke, at der er noget, brugerne kan gøre, da problemet ser ud til at fortsætte, når man har afinstalleret Superfish. Lenovo siger, at de prøver at finde en løsning på problemet.

Opdatering: Lenovo understreger at de har fjernet Superfish-programmet fra firmaets computere, fra og med januar 2015. Desuden er de Superfish-programmer der allerede er installeret blevet deaktiveret. Lenovo lover at undersøge sagen til bunds.

Opdatering 2 (20/2/15): Lenovo har sagt, at de senere i dag udsender et program, der kan slette Superfish fuldstændigt. Vi poster et link, så snart vi har det.

Opdatering 3 (23/2/15): Lenovo har oprettet en side, hvor du kan hente et program, der fjerner Superfish fra din computer. De viser også, hvordan du fjerner Superfish manuelt. Siden er på engelsk, men det øverste link på siden er et downloadlink til programmet. Her er et link til siden: http://support.lenovo.com/dk/da/product_security/superfish_uninstall

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere