Cookie- og privatlivspolitik


Kæledyr er populære adgangskoder

En ud af seks bruger navnet på deres kæledyr som adgangskode, viser en ny undersøgelse.

Det kniber med sikkerheden for mange internetbrugere verden over, når det kommer til adgangskoder til blandt andet e-mail. Mange vælger enten alt for nemme kodeord eller deler deres adgangskoder vidt og bredt, viser en undersøgelse foretaget af Google.

Blandt de 2.000 briter, der deltog i undersøgelsen, svarede cirka halvdelen, at de skriver deres adgangskoder ned og gemmer på papir, mens en ud af seks svarede, at navnet på deres kæledyr indgår i deres adgangskoder.

Det er ikke kun dyrenavne, der bliver brugt i stor stil. Mærkedage som fødsels- eller bryllupsdage er også populære, og selv det engelske ord for adgangskode, password, bliver brugt i stor stil.

Hele 48 procent af de adspurgte vælger endda at dele deres adgangskode til forskellige internetkonti, og det afslappede forhold til internetsikkerhed kan have alvorlige konsekvenser, fordi fremmede kan få adgang til brugeres meget personlige informationer, mener direktøren for sikkerhed ved Google Apps, Eran Feigenbaum.

For at undgå at dine adgangskoder falder i de forkerte hænder, bør du vælge kodeord med blandede store og små bogstaver, tal og tegn. Derudover bør du ikke genbruge din adgangskode på flere konti eller dele dine koder med andre.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere