Cookie- og privatlivspolitik


Hvad må jeg egentlig?

Det er ikke altid lige nemt at vide, hvad man må kopiere ved sin pc og på nettet. Få alle svarene her, og undgå at bryde loven!

Hent artiklen > klik her

Det er legende let at kopiere musik-cd'er og dvd-film ind på pc'ens harddisk, så du kan se filmene og lytte til musikken uden besvær. Men må du egentlig det, eller bryder du dermed loven? Og hvad nu, hvis du downloader billeder fra tilfældige hjemmesider og offentliggør dem på din egen hjemmeside eller uploader dem til Facebook?

Lovgivningen om ophavsret er ikke altid logisk, og da reglerne er ændret adskillige gange de seneste årtier, kan det være mere end svært at vide, hvad man egentlig må med alle de digitale muligheder. Selvom det idag er meget lettere at lave perfekte digitale kopier, end det var at kopiere analogt i gamle dage, så kan du nemt komme til at overtræde loven, og i værste fald risikere et sagsanlæg fra en krænket ejer eller kunstner.

Faktisk må du gerne tage en digital kopi af en musik-cd eller dvd-film, du selv ejer, hvis kopien er til eget brug - fx til at blive brugt i campingvognen eller bilen. Du må blot ikke bryde en indlagt kopispærring for at gøre det.

I denne artikel har vi samlet otte forskellige eksempler på ting, vi ofte foretager os ved nettet og på pc'en. Her kan du se, om hvert eksempel er lovligt eller ulovligt.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

Falske NemID-mails!

Falske NemID-mails!

Pas på! Der er falske e-mails i omløb. De ser ud til at være fra NemID, men i virkeligheden er et fupnummer. Læs mere her.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere