nemid

Hvad er jucheck.exe?

Jucheck.exe er Javas automatiske opdateringsprogram, som tjekker om du har den nyeste version af Java indstalleret på din computer. Det er ikke et farligt program.

8. maj 2013

Jucheck.exe er ikke et farligt program, så du kan roligt lade det opdatere din pc.

Hvad er Java? Java er et programmeringssprog, som blandt andet bliver brugt til dit NemID til Netbank og mange andre nyttige ting på nettet. Oprindeligt blev det brugt som et slags universelt programmeringssprog, der kunne bruges på flere forskellige typer hjemmesider, på destinationstavler i lufthavne og mange andre steder.

Kan Java være farlig? Ja bestemt, fordi banker og andre benytter java til indlogning, har hackere verden rundt fundet huller og skrevet tusindvis af linjer ondsindet kode med det formål at få adgang til dine oplysninger - og måske i sidste ende dine penge.

Hvordan sikrer jeg mig mod "Java-hacking?" Sørg for at din pc og dine programmer altid er opdaterede. Tillad jucheck.exe at undersøge, om du har den sidste nye version af Java, det kan du gøre her. Sørg også for at have en solid sikkerhedspakke på din computer og sæt gerne Windows Update til at køre automatisk.

I listen til højre kan du læse mere om sikkerhed og se, hvor du kan hente sikkerhedspakker.

Kan jeg slå Java fra? Det vil vi ikke anbefale, især ikke hvis du gerne vil bruge Netbank og NemID. Kun for eksperter: Hvis du ønsker at besøge nettet uden brug af Java, kan du installere en alternativ internetbrowser (der findes mange fx FireFox og Chrome). I den alternative browser kan du vælge at slå Java fra under indstillinger. Så kan du frit surfe på nettet med din alternative browser - og benytte din gamle, når du skal "i banken".

Måske er du interesseret i ...