Cookie- og privatlivspolitik


Hul i Internet Explorer udnyttes

En ikke-opdateret fejl i Internet Explorer 6 og 7 udnyttes for tiden til at installere falske antivirusprodukter og trojanere på intetanende ofres pc’er.

I slutningen af den foregående uge modtog sikkerhedsfirmaet AVG rapporter om omkring 30.000 angreb om dagen, der alle var forbundet med en sårbarhed i Internet Explorer 6 og 7.
"Det er ikke et massivt angreb, men derimod en ikke-patchet fejl, der er blevet udnyttet aggressivt," fortæller Roger Thompson, der er sikkerhedsekspert i AVG, til Computerworlds amerikanske nyhedsservice.

Det ser ud som om, at to forskellige grupper af cyberkriminelle er begyndt at udnytte fejlen, der kræver at offeret lokkes ind på en inficeret hjemmeside – en såkaldt drive-by nedhentning. Ved hjælp af de virusplagede hjemmesider, der i mange tilfælde er oprettet kun med det formål at narre folk, forsøger den ene gruppe at udnytte hullet til at installere falsk antivirus-software på offerets computer, mens den anden langer ud med en variant af en trojansk virus.

Roger Thompson forudser, at antallet af disse angreb vil stige i løbet af det næste stykke tid, og han mener det vil lægge et pres på Microsoft for at finde en løsning før den planlagte sikkerhedsopdatering af Internet Explorer, den 13. april.

"Jeg forventer, at flere bander vil begynde at udnytte fejlen i løbet af de næste uger - lige så snart de finder ud af, hvorfra de kan skaffe en kopi," lyder det fra Roger Thompson til Computerworld.

Også sikkerhedsfirmaet Trend Micro mener at angrebene kan stige i antal og intensitet.
"De dukker op alle vegne," lyder det fra Paul Ferguson, som er analytiker ved virksomheden. Han har observeret at selvom det har startet langsomt ud, er der allerede nu en hel række af sider, der forsøger at udnytte hullet i sikkerheden.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere