Cookie- og privatlivspolitik


Heartbleed blotter alle dine data

Eksperter kalder det for et af de største sikkerhedsbrud i internettets historie. Derfor anbefales det, at du skifter dine kodeord i Google og Facebook hurtigst muligt.

Heartbleed er en fejl i programmet OpenSSL, der er det mest brugte program i verden, til at kryptere hjemmesider, e-mailservere og andre programmer. Fejlen gør det muligt for hackere at hente kodeord, brugernavne og e-mails fra de ramte hjemmesider, uden at det kan ses nogen steder. Der er derfor en risiko for, at dine data kan blive stjålet.

OpenSSL har frigivet en ny version, der lukker hullet, men du kan ikke gøre noget før de ramte hjemmesider er opdaterede. Hvis du ændrer kodeord, før hullet lukkes, hjælper det ikke noget, da alle data, der ligger i serverens hukommelse, er udsat. Derfor har mange sikkerhedsfirmaer anbefalet, at du først skifter kodeord, når du er sikker på, at den ramte hjemmeside har lukket hullet. Hjemmesiderne Mashable.com og CNET.com har lavet en liste, hvor du kan tjekke nogle af de mest brugte hjemmesider. Google, Facebook og Twitter har lappet hullet, og derfor er det sikkert at skifte kodeord her.

På grund af OpenSSL’s popularitet er omkring en halv million hjemmesider påvirkede. Det svarer til, at en halv million huse står med dørene pivåbne og alle kan stjæle fra dem.

Hvis du er usikker på en hjemmeside, er der hjemmesider, hvor du kan taste en adresse ind, og se om den pågældende hjemmeside er ramt. Hvis nogle af de sider, du bruger tit er ramt, anbefales det, at du tager en pause fra dem. Du kan også hente et tilføjelsesprogram kaldet Chromebleed til Googles browser Chrome, der tjekker den side, du er inde på.

Du skal ikke være bekymret for din netbank. Danske Bank oplyser på deres Facebookside, at de har testet deres hjemmesider, og at de ikke er ramt at sikkerhedshullet.

Hullet har eksisteret i to år, men er først nu blevet opdaget. Derfor har der været en risiko i lang tid, som stiger voldsomt, nu hvor det er offentligt kendt.

Hent Chromebleed her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere