Cookie- og privatlivspolitik


Hackere tager Android som gidsel

Ransomware har nu fundet vej til telefoner og tablets med styresystemet Android. Når det sker, ligner det, at enheden er låst og kun kan åbnes mod et mindre pengebeløb, men der er tale om svindel.

Et stigende antal Android-brugere får i disse dage ubehagelige overraskelser, når de kigger på deres telefon eller tablet. Ransomware har nemlig fundet vej til det åbne styresystem, og giver brugeren indtrykket af, at en myndighed som politiet eller skat har blokeret deres enhed, som kun kan åbne den mod et mindre pengebeløb i løsepenge.

Gidseltagningen er dog et fupnummer kaldet ransomware, knyttet til det engelske ord for løsepenge, og det rammer nu også Android-brugere. Den nye ransomware bliver hovedsagligt lavet i Asien, og især Indien og Indonesien står som hovedleverandører.

Der er især tale om programmer, der bliver forklædt som gratis sikkerhedsprogrammer, men når de endelig befinder sig på din telefon eller tablet, er de langt fra sikre.

Det er første gang, at ransomware angriber bærbare enheder, men Android har inden for det seneste år været et af yndlingsmålene for hackere og internetkriminelle. Mængden af farlige filer som vira og malware rammer i høj grad det åbne styresystem, mens det mindre Windows Phone og mere lukkede iOS endnu ikke har tiltrukket sig de kriminelles opmærksomhed.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Hvis du har en HP, Toshiba eller Dell computer, så kan du være en af de uheldige, der har købt en bærbar pc med et brandfarligt batteri. Sony har tilbagekaldt 100.000 batterier denne gang.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere