androidlogo

Hackere tager Android som gidsel

Ransomware har nu fundet vej til telefoner og tablets med styresystemet Android. Når det sker, ligner det, at enheden er låst og kun kan åbnes mod et mindre pengebeløb, men der er tale om svindel.

Et stigende antal Android-brugere får i disse dage ubehagelige overraskelser, når de kigger på deres telefon eller tablet. Ransomware har nemlig fundet vej til det åbne styresystem, og giver brugeren indtrykket af, at en myndighed som politiet eller skat har blokeret deres enhed, som kun kan åbne den mod et mindre pengebeløb i løsepenge.

Gidseltagningen er dog et fupnummer kaldet ransomware, knyttet til det engelske ord for løsepenge, og det rammer nu også Android-brugere. Den nye ransomware bliver hovedsagligt lavet i Asien, og især Indien og Indonesien står som hovedleverandører.

Der er især tale om programmer, der bliver forklædt som gratis sikkerhedsprogrammer, men når de endelig befinder sig på din telefon eller tablet, er de langt fra sikre.

Det er første gang, at ransomware angriber bærbare enheder, men Android har inden for det seneste år været et af yndlingsmålene for hackere og internetkriminelle. Mængden af farlige filer som vira og malware rammer i høj grad det åbne styresystem, mens det mindre Windows Phone og mere lukkede iOS endnu ikke har tiltrukket sig de kriminelles opmærksomhed.

Måske er du interesseret i ...