Cookie- og privatlivspolitik


Hackere stjæler milliarder fra banker

Over 100 banker i 30 lande har siden 2013 været ofre for en gruppe af hackere, der har stjålet milliarder af kroner. Det afslører det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky i en rapport.

En serie af digitale bankrøverier, der ubemærket har stået på siden 2013, og stadig foregår i dag, er blevet afsløret af sikkerhedsfirmaet Kaspersky. Røverierne er begået af en kriminel hackergruppe, med medlemmer i flere lande. Interpol efterforsker nu sagen.

Kaspersky har døbt gruppen ”Carbanak”, efter det program, de bruger til deres kup. Over 100 banker i 30 lande, heriblandt Rusland, Schweitz, Tyskland, Holland og Ukraine, har været ofre for røverierne, der hver især tog flere måneder at gennemføre. Der er endnu ingen forlydender om, at danske banker er involveret.

Gruppens metoder omtales af en talsmand for Kaspersky som et nyt stadie inden for internetrøverier, idet Carbanak-hackerne stjæler pengene direkte fra bankerne, i stedet for at gå efter kundernes private konti.

Ifølge Kaspersky er metoden ellers meget lig, hvad man normalt bliver advaret imod: Hackerne sender mails med vedhæftede filer ud til medarbejdere i banker. Medarbejderne åbner filen, og installerer dermed et program, der spionerer på deres computer, og bevæger sig videre i på bankens netværk.

Når programmet når frem til en computer med adgang til at overføre penge, installerer hackeren et program, der giver ham fuld kontrol over computeren. Herefter kan hackeren overføre penge til en fupkonto eller, som det er sket flere gange i denne sag, sætte en pengeautomat til at udbetale penge på et bestemt tidpunkt.

Chris Doggett fra Kaspersky siger til New York Times, at dette sandsyligvis er det mest sofistikerede angreb, verden endnu har set, med hensyn til de metoder gruppen har brugt, for ikke at blive opdaget.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek om hjemmesiden er sikker

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek om hjemmesiden er sikker

Med en ny og effektiv tjeneste på nettet, kan du lynhurtigt tjekke enhver hjemmeside for farer.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Surf på nettet uden bekymringer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdSurf på nettet uden bekymringer

Med programmet Sandboxie kan du surfe løse på nettet uden nogen form risiko for virus eller andre skadelige filer.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere