Password tyv

Hackere havde adgang til bankoplysninger

Europol har lokaliseret og lukket en central computer, der er blevet brugt til omfattende tyveri af borgeres bankoplysninger.

26. februar 2015

Omkring tre millioner Windows- computere verden over har været inficeret med virussen Ramnit. Virussen har gjort kriminelle hackere i stand til at stjæle bankoplysninger og andre følsomme informationer fra private brugere.

Sammen med politi fra Holland, Tyskland, Italien og England har Europol beslaglagt de centrale servere, der kontrollerede Ramnit-virussen. Politiet har samtidig opsnappet over 300 IP-adresser, brugt til kriminelle aktiviteter.

Europol efterforskede sagen, efter at Microsoft gjorde opmærksom på, at der kunne være et problem. Virussen har hovedsageligt været udbredt i USA, Bangladesh og Indien, men er også dukket op flere steder i Europa.

Hvis du vil være sikker på, at din computer ikke er inficeret, har Microsoft lavet en guide til, hvordan man opdager og sletter virussen. Guiden kan findes her: http://windows.microsoft.com/da-dk/windows/detect-remove-ramnit-virus

Måske er du interesseret i ...