Cookie- og privatlivspolitik


Google scanner brugernes e-mails

Google er igen endt på anklagebænken for at krænke private rettigheder, og dommen kan få konsekvenser for flere store online e-mail tjenester.

Støder du på reklamer for brudekjoler, lige efter du har sendt en e-mail til familien om et forestående bryllup. Eller løber du ind i legetøjsannoncer, fordi du netop har ønsket din søster tillykke med hendes nyfødte fra din Gmail-konto.

Den oplevelse har en stor del af de 500 millioner brugere med en mailkonto hos Google nok oplevet. Søgegiganten scanner nemlig brugernes e-mails, og viser målrettede reklamer på baggrund af indholdet - og den praksis sender nu virksomheden en tur i retssalen i Californien.

Anklagen går på, at Google krænker brugernes privatliv, når de kigger indholdet igennem. Derudover scanner Google også mails, der bliver sendt mellem Gmail-konti og andre udbydere, og det kan blive en skærpende omstændighed, fordi de ikke har accepteret Googles vilkår for brugerne.

”Det er kernen i forbrugernes digitale privatliv, der er på spil, når det bliver vurderet om en tredjepart må kigge på indholdet i den digitale kommunikation,” mener Alan Butler, der er advokat ved Electronic Privacy Information Center i USA.

Google har forsvaret sig med, at ingen mennesker kigger på indholdet, men der udelukkende er tale om en automatisk computerscanning. Proceduren er også sat i værk for at beskytte brugerne, fordi scanningerne hjælper til at bestemme, om der er tale om spam eller phishing-forsøg, pointerer Google.

Det er ikke første gang i år, at Google skal forsvare sig i retten. I foråret blev virksomheden dømt for at downloade filer fra private hjem, når de indsamlede billeder og GPS-data til tjenesten Streetview. Taber Google den nuværende retssag kan det få store økonomiske konsekvenser få virksomheden, fordi der er tale om et kollektivt søgsmål for den halve milliard brugere.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek om hjemmesiden er sikker

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek om hjemmesiden er sikker

Med en ny og effektiv tjeneste på nettet, kan du lynhurtigt tjekke enhver hjemmeside for farer.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere