Google Buzz

Google beklager brud på privatlivet

Massiv kritik af den nye sociale netværkstjeneste, Buzz, har nu fået Google til at revurdere tjenesten, i et forsøg på at give den enkelte bruger bedre mulighed for at værne om privatlivets fred.

Da internetmastodonten rullede sit seneste udspil, den sociale netværkstjeneste Buzz, ud, var det i første omgang muligt for alle at se, hvem den enkelte bruger havde kontakt til og få adgang til en masse personlige oplysninger. Det har ført til et utal af klager for brud på privatlivets fred.

Det var meningen at det skulle være nemt at komme i gang med Googles nye sociale onlinetjeneste, Buzz. Derfor fik brugerne automatisk oprettet et netværk af ”venner”, baseret på de kontakter de har haft i deres e-mail indbakke og har haft mest kontakt med.

Det har fået flere personer til at råbe vagt i gevær. Ved at tage den enkelte brugers adressebog og gøre den offentlig uden at spørge, kan Google meget vel have foretaget deres største brud på privatlivets fred indtil nu. Samtidigt er det ikke alle der ønsker at være ”venner” med de folk, de sender mails til, bare fordi de begge to tilfældigvis har en Google-mail.

Eksempler der er blevet nævnt på den australske nyhedsside News.com.au fortæller om journalister, hvis private kilder er blevet gjort offentligt tilgængelige, politiske aktivister hvis inderkreds er blevet offentliggjort så regeringsinstanser kunne analysere dem, samt en ung kvinde, der blev ”ven” med sin voldelige eksmand som hun har prøvet at holde på afstand og derfor kun havde kontaktet per mail.

Den kraftige kritik, der blandt andet har affødt artikler med titlen ’Og I troede Facebook havde problemer med private oplysninger?’ har nu fået Google til at revurdere deres tjeneste, og ændre på tingene.

”Det har været en spændende og udfordrende uge for Buzz-holdet. Vi blev hurtige klar over, at ikke alt var som det skulle være. Vi beklager de bekymringer vi har skabt, og har arbejdet hårdt lige siden på at forbedre tingene baseret på jeres tilbagemeldinger,” skriver Todd Jackson, der er produktansvarlig for Gmail og Buzz, i et blogg-indlæg.

Han påpeger at en række ting vil ændre sig, som følge af den kritik de har modtaget. Blandt andet vil man ikke længere automatisk følge de folk man har regelmæssig kontakt med. De vil i stedet blot blive foreslået, og man kan så selv vælge til eller fra.

De brugere, der allerede har været i gang, vil ligeledes også få muligheden for at beslutte om de egentlig vil følge – eller følges af – deres kontakter.

Måske er du interesseret i ...