chrome

Google afslører dine kodeord

Google Chrome gemmer alle de kodeord, du bruger, og lader dem være frit tilgængelige i browserens indstillinger.

Der er god grund til at være påpasselig med at bruge Google Chrome til at tjekke e-mails på andre computere end din egen. Browseren gemmer nemlig alle kodeord, der bliver brugt, og lader dem ligge frit tilgængeligt.

Derved kan enhver anden, som bruger computeren finde dine kodeord i browserens indstillinger og distribuere dem til alle og enhver.

Adgangskoderne bliver dog kun gemt i browseren, når du takker ja til Chromes forespørgsel om at gemme en adgangskode til en bestemt side. Browseren gemmer altså ikke fx koden til din NemID, uden du aner det.

Google er gjort opmærksom på sikkerhedsbruddet, men der er ikke planer om at ændre systemet, fastslår lederen af Google Chromes udviklere, Justin Schuch.

Chrome er en af de tre browsere med størst antal brugere sammen med Internet Explorer og Mozillas Firefox. Begge har tidligere haft samme type problem, men valgte at ændre systemet, da de blev gjort opmærksomme på fejlen.

Komputer for alle anbefaler, at du aldrig gemmer kodeord til hjemmesider, når du brugere computere, som ikke er din egen, og lad være med at gemme kodeord til sider, der har personlige oplysninger, fx din e-mail eller Facebook-konto.

Måske er du interesseret i ...