Cookie- og privatlivspolitik


Glem sikkert dine passwords

Snart kan du glemme alt om indviklede adgangskoder med små og store bogstaver, tal og tegn. Med en YubiKey kan du fremover få sikre kodeord til det meste.

En adgangskode til din computer, din e-mail og din netbank. Enten er de ens, så hvis hackere får fat i et, får de fat i alle, eller også er de vidt forskellige og svære at huske. Kodeordene kan du heldigvis snart glemme, for med en YubiKey har du altid har sikre kodeord.

En YubiKey er en lille USB-nøgle, du kan sætte i computeren, og hver gang du skal bruge et password, danner nøglen et nyt kodeord, der består af tilfældige tal og bogstaver. Dermed er koden altid ny og enormt svær at knække for uvedkommende, og du glemmer ikke, hvilken kode du skulle bruge.

Google har tilkendegivet, at de anser YubiKey for en af de bedste løsninger på markedet, og tror på en fremtid uden kodeord. IT-giganten sværger i stedet troskab til to-trins verifikation, der er et system med to uafhængige adgangskoder, hvilket burde give øget sikkerhed. Det er denne metode, NemID bruger og nu også YubiKey.

Med USB-nøglen kan du lykkeligt glemme dine kodeord, men sikkerheden forsvinder, hvis du mister nøglen, eller den bliver stjålet. Nøglen kan dog spærres lige som et dankort. Før YubiKey kan fungere, kræver det, at den tjeneste, du skal have adgang til, understøtter nøglen, og det er ikke særligt udbredt endnu.

Eksperter forventer derfor, at der går noget tid, før teknologien virkelig slår igennem, men eftersom Google bakker op om produktet, er der god mulighed for, at det hurtigt kan blive bredt på ud Googles mange platforme.

En standard model YubiKey koster lige nu 25 dollars og kan kun købes på internettet.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gode råd til tryg julehandel på nettet

Gode råd til tryg julehandel på nettet

Hvis du skal købe dine julegaver på internettet, så giver e-handelsfonden dig ti gode råd med på vejen.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt dit privatliv

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt dit privatliv

Her er 13 tips, der hjælper dig med at holde personfølsomme oplysninger tæt ind til kroppen, når du er social på internettet.

Læs mere

Ny tjeneste advarer mod dårlige netbutikker

Ny tjeneste advarer mod dårlige netbutikker

Med den nye internettjeneste Trustpilot går du ikke galt i byen, når du handler på internettet.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere