System failure

Flest virusangreb mod Windows Vista og 7

I Microsofts seneste sikkerhedsrapport viser det sig, at Windows Vista og Windows 7 er de to styresystemer, flest virusangreb rettes imod.

Du troede måske, at Windows XP, var hovedmålet for virusangreb og hackere, da det er et af de ældste styresystemer og supporten ophørte den 8. april. Men det er det ikke. Det viser den nyeste sikkerhedsrapport fra Microsoft. Det er derimod Windows Vista og Windows 7, der ligger i toppen. Tallene baseres på antal virusangreb per 1000 computere. Her lå Windows Vista på 32,2 procent mens 7 lå på 25,9. Windows XP lå dog ikke langt efter med 24,2 procent.

Ifølge Microsoft er grunden til de høje tal, at der er så mange Windows 7 brugere, og at ældre systemer altid har haft et højere antal angreb. Det kan også ses på, at det nyeste styresystem, Windows 8 har haft færrest angreb med 17,3 procent.

Hvis du bruger Windows 7 eller Vista, skal du ikke fortvivle. Styresystemerne er nemlig dækket af Microsofts support og bliver hele tiden sikkerhedsopdateret. Det gør Windows XP ikke, og derfor er sikkerhedsrisikoen meget stor, og det anbefales stadig, at du skifter til en computer med et nyere styresystem.

Måske er du interesseret i ...