Cookie- og privatlivspolitik


Falske apps truer din smartphone

En undersøgelse viser, at der er flere og flere falske apps, der forsøger at snyde dig på din smartphone.

Firmaet Trend Micro, der laver antivirus til smartphones, har igennem fem år undersøgt antallet af falske apps, der angriber Android-telefoner. Undersøgelsen har vist, at der findes over 800.000 falske apps, hvoraf halvdelen er farlige for brugerne. Derudover fandt firmaet også ud af, at der var lavet kopier af 77 procent af de 50 mest populære apps i Google Play Butik. Det vil sige falske apps der bruger samme logo og farver som de kendte apps.

Størstedelen af de falske apps forsøger at ligne antivirusprogrammer, der kan gøre din smartphone mere sikker, men de gør altså det stik modsatte. I de værste tilfælde kan appen snyde dig til at give den administrator rettigheder, og så kan den være rigtig svær at slippe af med.

Mange af de falske apps findes i uofficielle app-butikker, men der er stadig nogen der slipper forbi sikkerheden i Google Play Butik. Fx blev ”Virus Shield” en af de mest hentede apps. Det var en falsk app, der dog kun franarrede kunderne et beløb på 22 kroner.

Her på Komputer for alle anbefaler vi, at du altid henter apps fra de officielle app-butikker som Google Play Butik, App Store og Windows Store. Derudover skal du altid se på hvem udgiveren er og ikke hente appen, hvis udgiveren er ukendt eller mistænkelig.
> Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere