Cookie- og privatlivspolitik


Flere danske websider hacket

I weekenden blev en stor samling af danske websider udsat for hackerangreb og kan som følge sprede malware til de besøgende. Foreningen af Danske Interaktive Medier er blandt de ramte og er kommet på Googles liste over mistænksomme sider.

”Anmeldt angrebswebsted! Dette websted er blevet anmeldt som et angrebswebsted og er blokeret jævnfør dine sikkerhedsindstillinger.”

Det er den besked, der toner frem fra Firefox’ phishing-filter, hvis man forsøger at besøge Foreningen af Danske Interaktive Mediers hjemmeside. FDIM er blandt de tusindvis af danske hjemmeside, der i weekenden blev angrebet med det resultat at besøgende blev udsat for seks trojanere, når de klikkede sig ind.

Ifølge det dansk ejede it-sikkerhedsfirma CSIS drejer det sig om filer med camoufleret javascript der er lagt ind på siderne, som derved uset kan sende brugerne videre til andre mere ondartede sider. Her efterlades der informationstyve, som bliver installeret ved at udnytte sikkerhedshuller i browsere og anden software på computeren, og som så kan opsnappe passwords eller andre fortrolige oplysninger.

Det betyder, at en lang række hjemmesider, som normalt vurderes til at være harmløse, nu kan være transformeret til informationstyve.

Weekenden har derudover også budt på et denial-of-service (DoS) angreb på Danske Spils webside. Den voldsomme trafik, som har forsøgt at logge på systemet, har betydet at kunder hos danske spil ikke har kunnet gennemføre bestillinger og betaling på danske spils websider. Ligeledes er andre danske websider samtidigt blevet ramt af angreb, hvor indholdet blev skiftet ud af hackere. I dette tilfælde var det politiske budskaber om Iran, der blev udbredt på de ramte websider.
FDIM.dk angives stadigvæk som en hjemmeside, der indeholder malware, og som man derfor bør besøge med forbehold, men ifølge FDIM skulle deres sider nu være renset.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
De vil skade din pc

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere