Cookie- og privatlivspolitik


Firefox har flest huller i 2009

Mozillas Firefox-browser topper listen over programmer med flest rapporterede sårbarheder i 2009, tæt efterfulgt af diverse programmer og tjenester fra Adobe.

Internetbrowseren Firefox ligger klart på toppen af årets liste over programmer med flest rapporterede sårbarheder.

Sådan lyder meldingen fra sikkerhedsfirmaet Qualys, der har studeret rapporterede sårbarheder i forskellige computerprogrammer hos det amerikanske institut for standarder og teknologier, NIST.

102 sårbarheder er blevet rapporteret hos Firefox i 2009, mod kun 90 året før. Adobe, der blandt andet er kendt for deres Acrobat Reader-program, lagde sig samtidigt på andenpladsen og overhalede derved Microsoft med et spring fra 14 til 45 sårbarheder.

Microsoft indtager altså en tredjeplads med 44 rapporterede huller i blandt andet Internet Explorer, Windows Media Player og Microsoft Office. Det skriver internetnyhedsportalen Cnet.

Men listen over huller i sikkerheden er ikke nødvendigvis et udtryk for, hvilket program der har den største sikkerhedsbrist. Derimod er det mere et spørgsmål om, hvilke programmer der rapporterer flest sårbarheder. Eftersom at Firefox er en open source-browser, kan det have en større nødvendighed for dem at rapporterer huller i deres program så deres brugere kan blive opmærksomme på det, end fx Microsoft, som måske hellere vil gå lidt stille med dørene i sådan en situation.

Ifølge Qualys tekniske direktør Wolfgang Kandek har netop selskaber som Adobe og Microsoft en tendens til ikke at gøre et stort nummer ud af fejl og mangler, som bliver fundet af selskabernes egne folk. Den slags problemer ordnes, uden at andre får kendskab til dem.
Det til trods, er Adobe stadigvæk ret højt på listen. Det forklares med, at de it-kriminelle er begyndt at rette deres blik mod programmer i stedet for styresystemer.

"Operativsystemer er blevet mere stabile og sværere at angribe og det er derfor angreb rettes mod tjenester,” fortæller Wolfgang Kandek til Cnet.

”Adobe er et stort fokusområde for angreb lige nu - selskabet bliver angrebet 10 gange så ofte som Microsoft. Når det er sagt, så er andre ofte brugte mål som Internet Explorer og Firefox langt fra sikre."

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek sikkerheden i din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek sikkerheden i din pc

Med et smart gratis værktøj fra Microsoft kan du nu scanne din pc for enhver sikkerhedstrussel.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Hvad er malware?

Hvad er malware?

Du har sikkert hørt om malware før. Men hvad er malware, og hvordan beskytter du dig mod at få det?

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere