Cookie- og privatlivspolitik


Er dine kodeord sikre?

En ny undersøgelse har vist, at programmer til at holde styr på dine kodeord ikke er så sikre, som du umiddelbart skulle tro.

Nu til dags har du kodeord til utrolig mange forskellige hjemmesider, e-mail og programmer. Derfor har du kunnet bruge programmer, der husker alle dine kodeord for dig. Så skal du selv kun huske et enkelt kodeord, for at låse programmet op.

Det har nu vist sig, at disse programmer slet ikke er så sikre som mange har troet. På Berkeley universitetet i Californien har forskere undersøgt fem kodeordsprogrammer, og fundet alvorlige fejl i dem alle.

De fem programmer LastPass, RoboForm, My1login, PasswordBox og NeedMyPassword, havde alle sårbarheder. Blandt andet en fejl, der lod kriminelle lave et engangskodeord til kontoen, hvis du besøgte deres hjemmeside med kodeordsprogrammet tændt. På den måde kunne de logge ind og stjæle de andre kodeord i programmet.

Efter at forskerne havde fundet fejlene, henvendte de sig til de fem firmaer, og her blev de mest kritiske fejl lynhurtigt rettet, med undtagelse af NeedMyPassword, som ikke svarede tilbage.
Forskerne vil bruge resultaterne til at lave værktøjer, der automatisk kan finde og rette fejl i kodeordsprogrammer.

Her på Komputer for alle har vi tidligere skrevet om og anbefalet RoboForm og PasswordBox, og vi følger naturligvis udviklingen tæt. Men som nævnt tidligere er de pågældende fejl nu rettet, blot du sørger for at hente den nyeste opdatering til programmerne.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere