Virus screen

Farlig SMS-virus i Danmark

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har netop afsløret en mobilvirus, der har spredt sig globalt ved hjælp af SMS-beskeder.

24. april 2014

Virussen er en såkaldt trojansk hest og angriber især Android-telefoner. SMS’en udgiver sig for at være en app til at se pornografisk indhold. Hvis du klikker på linket, bliver du bedt om at sende en besked for at kunne købe indhold, og herefter åbnes en hjemmeside, som giver trojaneren mulighed for at stjæle dine beskeder, slette dem og endda sende beskeder fra den inficerede telefon. Disse beskeder koster omkring 10 kroner at sende, det kan derfor hurtigt komme til at koste mange penge.

Ifølge Kaspersky er det første gang at en SMS-virus har smittet på så stort et globalt plan. Virussen er blevet registeret i 66 lande over hele verden inklusive Danmark. Da virussen første gang blev opdaget, kunne den kun smitte russiske telefoner, men nu lader det til at de cyberkriminelle er blevet dygtigt nok til at smitte globalt.

Hvis du får en mistænkelig SMS, hvor du ikke kender afsenderen og den indeholder anstødeligt indhold, skal du slette den hurtigst muligt, og ikke trykke på noget i den. Vi anbefaler også, at du aldrig sender beskeder til mistænkelige firmaer eller personer, som du ikke stoler på eller ved, hvem er.

Måske er du interesseret i ...