Cookie- og privatlivspolitik


Falske Gmail-konti står bag spam

Spam fra Gmail-adresser tager til med alarmerende hast. Men kun omkring én procent af alle spam-mails, som sendes fra en Gmail-adresse, kommer fra en ægte konto.

Cyberkriminelle er blevet bedre til at bruge velkendte navne og brands til at snyde folk. Navne som Facebook, PayPal og Gmail er alle sammen nogen, der ofte går igen, når de cyberkriminelle forsøger at lokke folk til at klikke ind på sider med tvivlsomt indhold, eller få folk til at foretage en aktiv handling, fx sende deres kreditkortinformation eller koder, som led i et phishing-angreb. Sådan lyder det i en rapport fra Israelske Commtouch, der er eksperter inden for spam og phishing, og dagligt identificerer nye trusler på nettet.

Ved at anvende falske Gmail-konti til at proppe indbakkerne er "Gmail.com" efterhånden det mest misbrugte domænenavn. Alt i alt lader det til at op mod 5-10 procent af alt spam kommer fra Gmail, men kun en procent stammer fra virkelige Gmail-konti, resten består af forfalskede mail-adresser i et forsøg på at bruge Gmails navn og rygte til at snyde antispam-programmer.

Indtil videre har 83 procent af al e-mail-trafik i løbet af de første tre måneder af 2010 været spam.

Medicinsk spam, fx produkter til vægttab, viagra eller forøgelse af muskelmassen, stod for 81 procent af alle spam-meddelelser, hvilket er cirka det samme som sidste kvartal. Men der sker konstant nye ting i spam-verdenen.

“Spammere og cyberkriminelle eksperimenterer for at nå deres mål,” sagde Asaf Greiner, der er Commtouchs underdirektør for produkter. “De tester altid nye teknikker for at lokke deres ofre, lige fra at bruge kendte formater og domæner, til at skabe helt nye måder at lure folk til handling.”

Ifølge Commtouch, er den ene procent af rigtige Gmail-kontoer, der udsender spam, højst sandsynligt en blanding af spammere og brugere, hvis konto er kompromitteret.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Hårdere straffe til europæiske kopipirater

Hårdere straffe til europæiske kopipirater

Kopipirater i Europa skal fremover skal kunne straffes med op til fire års fængsel.

Læs mere

Sådan beskytter du bedst pc’en

Sådan beskytter du bedst pc’en

Komputer har testet i alt 13 forskellige gratis antivirusprogrammer. Testen viser, at du sagtens kan beskytte din pc uden at det koster noget.

Læs mere

Hackere belønnes med pengepræmier

Hackere belønnes med pengepræmier

Store pengepræmier er på spil, når IT-sikkerhedsfolk i disse dage hacker Internet Explorer, Chrome og Firefox

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere