apps

Falske apps truer din smartphone

En undersøgelse viser, at der er flere og flere falske apps, der forsøger at snyde dig på din smartphone.

17. juli 2014

Firmaet Trend Micro, der laver antivirus til smartphones, har igennem fem år undersøgt antallet af falske apps, der angriber Android-telefoner. Undersøgelsen har vist, at der findes over 800.000 falske apps, hvoraf halvdelen er farlige for brugerne. Derudover fandt firmaet også ud af, at der var lavet kopier af 77 procent af de 50 mest populære apps i Google Play Butik. Det vil sige falske apps der bruger samme logo og farver som de kendte apps.

Størstedelen af de falske apps forsøger at ligne antivirusprogrammer, der kan gøre din smartphone mere sikker, men de gør altså det stik modsatte. I de værste tilfælde kan appen snyde dig til at give den administrator rettigheder, og så kan den være rigtig svær at slippe af med.

Mange af de falske apps findes i uofficielle app-butikker, men der er stadig nogen der slipper forbi sikkerheden i Google Play Butik. Fx blev ”Virus Shield” en af de mest hentede apps. Det var en falsk app, der dog kun franarrede kunderne et beløb på 22 kroner.

Her på Komputer for alle anbefaler vi, at du altid henter apps fra de officielle app-butikker som Google Play Butik, App Store og Windows Store. Derudover skal du altid se på hvem udgiveren er og ikke hente appen, hvis udgiveren er ukendt eller mistænkelig. > Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...