Cookie- og privatlivspolitik


Er dit CPR-nummer lækket på nettet?

900.000 danskere har fået lækket deres CPR-nummer på nettet på grund af en sikkerhedsbrist hos CPR-kontoret. Tjek, om det også gælder dit.

Med dit CPR-nummer kan kriminelle stjæle din identitet og fx bestille dyre varer i dit navn, og derfor er det alvorligt i klasse 1, at CPR-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet i dag indrømmer, at der er sket en læk af 900.000 CPR-numre. Det drejer sig om danskere på den såkaldt Robinsonliste, der er beskyttede mod adresseret markedsføring. Normalt indeholder listen blot navne og adresser, men ved en katastrofal fejl indeholdt listen også pludselig CPR-numre på sagesløse danskere. Fejlen er rettet igen, men i 50 minutter kunne virksomheder dermed se CPR-numre på samtlige 900.000 danskere på Robinsonlisten.

Står du selv på listen?
Hvis du ikke ved, om du står på Robinsonlisten, kan du tjekke det ved at logge ind på www.borger.dk og finde en Registerindsigt, hvor dine registreringer i CPR-registret er listet. Du skal være registreret med Markedsføringsbeskyttelse for at være blandt de uheldige danskere – men da hullet allerede er lukket, kan du ikke gøre noget ved det nu. Du kan kun se, om du var blandt de lækkede CPR-numre.

Ligger dit CPR-nummer på nettet?
Den aktuelle læk har ikke lagt de 900.000 CPR-numre frit frem på nettet, da de kun kunne ses af virksomheder med adgang til Robinsonlisten i ganske kort tid, men dit CPR-nummer kan ligge på nettet af andre årsager – fx via et CV på en jobside. Du kan selv tjekke, om dit CPR-nummer ligger frit tilgængeligt ved at lave en Google-søgning efter dit navn i anførselstegn efterfulgt af din fødselsdato – men UDEN de sidste 4 cifre. Sådan skal det se ud:

”dit navn” 010263

Hvis dit CPR-nummer var tilgængeligt på nettet, ville det dukke op i denne søgning. Ellers er alt godt.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere