Cookie- og privatlivspolitik


Din smartphone afslører din pinkode

Mikrofonen og kameraet på din smartphone sladrer om koderne til både sim-kort og mobilbank.

Det er ikke længere nok at holde nysgerrige øjne fra skærmen på din smartphone, når du indtaster en personlig kode. Frontkameraet og mikrofonen kan nemlig bruges af tyve til at afsløre, hvilke tal fingrene rammer på skærmen, har forskere fra University of Cambridge fundet ud af.

Ved hjælp af et program kaldet PIN Skimmer kan forskerne tage kontrollen over telefonen og bruge billede og lyd til at lure, hvilke talkoder brugeren taster. På både Google Nexus-S og Galaxy S3 er det altså muligt at aflure brugerens kode til fx sim-kortet, tastaturlåsen eller endnu værre mobilbanken.

Ifølge forskerne bliver mikrofonen brugt til at opfange den lille lyd, telefonen afgiver, når du trykker en af skærmens virtuelle taster, mens kameraet giver en indikation af brugerens bevægelser, der hjælper med at bestemme tasten.

Under forsøget prøvede forskerne at bruge manøvren til at gætte koder af både fire og otte cifre. For koder med fire cifre kunne forskerne i over halvdelen af tilfældene ramme den rigtige kode inden for fem forsøg. Med de otte-cifrede koder havde de en succesrate på 60 % ved 10 forsøg.

Der har endnu ikke været nogen meldinger om, at tricket er blevet udnyttet, men har du en smartphone med kamera siddende over skærmen, og du gerne vil vide dig helt sikker, kan det altså være en god ide fremover at sætte en finger for linsen, når du taster dine koder.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Sony tilbagekalder igen brandfarlige batterier

Hvis du har en HP, Toshiba eller Dell computer, så kan du være en af de uheldige, der har købt en bærbar pc med et brandfarligt batteri. Sony har tilbagekaldt 100.000 batterier denne gang.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere