Cookie- og privatlivspolitik


Den amerikanske regering ser dine feriebilleder

Et nyt program følger din aktivitet på sociale medier og kan hjælpe andre til at forudsige din fremtidige adfærd.

Der er fremover rigtig god grund til at være en lovlydig borger, hvis du har en profil på eksempelvis Facebook og Twitter. Med programmet RIOT, der er udviklet af amerikanske Raytheon, kan din adfærd på sociale medier nemlig kortlægges og hjælpe til at forudsige din adfærd i fremtiden.

GPS-data fra dine fotos og steder du har angivet, at du har været, bliver med RIOT sat i skema, og det kan give et billede af din adfærd, og hvad du sandsynligvis har tænkt dig at gøre i fremtiden. Derudover kan programmet vise, hvilke andre profiler du ofte har kontakt til.

RIOT er netop i disse dage blevet færdigudviklet og har indtil videre kun været brugt i samarbejde med den amerikanske regering, hvor det skal hjælpe i efterforskningen af terrorisme. Programmet har fået en hård medfart, for kritikerne mener, at det overskrider grænsen til privatlivets fred, da regeringer kan få adgang til eksempelvis private feriebilleder. Det er endnu uvist, om den danske eller andre landes regering vil købe denne tjeneste, så indtil videre er det kun den amerikanske regering, der kan kigge dig over skulderen.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Pas på dine kodeord

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdPas på dine kodeord

Alle, der har adgang til din pc, kan med et snuptag se alle de koder, du har gemt i din browser. Vi hjælper dig med at gøre din pc sikker.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test din pc-sikkerhed

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTest din pc-sikkerhed

Tag testen og find ud af, hvor sikker din pc er.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere