Apple iPhone 3GS

De største it-trusler i 2010

En rapport fra Symantec peger på de fem områder som it-kriminelle vil fokusere på i 2010. Det drejer sig bl.a. om Windows 7, sociale netværk som fx. facebook og de nye smartphones.

10. december 2009

I deres ”End of Year”-rapport, giver sikkerhedsfirmaet Symantec et bud på de områder, hvor cyberkriminelle vil rette deres fokus specielt meget mod i 2010. De peger specifikt på fem områder, hvor de mener at kriminelle vil sætte ekstra ind.

VM i fodbold I 2009 var det begivenheder som Michael Jacksons død og svine-influenzaen, de it-kriminelle forsøgte at profitere på. Her forsøgte de, at lokke uvidende brugere til at hente virus-inficerede programmer, købe falske produkter eller klikke sig ind på sider med skadeligt indhold. De kommende store sportsevents i 2010 som VM i fodbold i Sydafrika og Vinter-OL i Vancouver forventes at blive populære mål for hackerne.

Smartphones og Mac Angreb designet til at udnytte bestemte operativsystemer eller platforme hænger sammen med, hvor populær det forskellige produkter er. De it-kriminelle søger derhen, hvor der er flest folk at udnytte og tjene penge på. I 2009 blev Mac og smartphones, som den populære iPhone, angrebet i højere grad, og det er en trend som ganske givet fortsætter ind i 2010 efterhånden som Mac og smartphones fortsat vil eskalere i popularitet.

Windows 7 I 2009 blev Windows 7 sendt på gaden. I takt med at det nye styresystem vinder indpas i hjemmene verden over, vil hackerne og de it-kriminelle også rette deres fokus mod Microsofts nye darling. Du kan altså forvente en øget fokus på ting henvendt til det nye styresystem, i et forsøg på at udnytte eventuelle huller.

Sociale netværk I 2010 skal brugerne på de sociale netværk passe på med tidsslugende flash-spil, quizzer og flirting online. Udsigten til endnu et år med en høj vækst på de sociale netværk gør svindel mod brugerne af de sociale netværk et stadigt større problem.

Finanskrisen En undersøgelse fra Ponemon-instituttet, en organisation, der foretager undersøger om privatliv, databeskyttelse og informationssikkerhed, viser, at næsten 60 procent af tidligere medarbejdere indrømmer, at de med vilje har stjålet data fra deres virksomhed, når de har forladt et job. Altså, skal virksomheder ikke kun fokusere på at hindre utilsigtede datatab, men de skal også finde måder at hindre, at folk stjæler data med vilje.

Måske er du interesseret i ...