Cookie- og privatlivspolitik


Robot kan finde dit personnummer

Radio24syv har lavet en robot, der på få sekunder kan finde hvilket som helst personnummer.

Nu kan du endnu hurtigere finde CPR-nummeret på en person, eller andre kan finde dit. Radio24syv har nemlig fået lavet en robot, der kan finde et personnummer, hvis du har det fulde navn, fødselsdato og en hjemmesideadresse fra tinglysning.dk. For hver fødselsdato er der 270 mulige CPR-numre. Disse har du så kunnet prøve et for et på tinglysning.dk, indtil du har fundet det som passede. Det er denne proces som robotten har automatiseret. Og det hele er fuldt lovligt, for alle CPR-numre er tilgængelige på tinglysning.dk.

Meningen med robotten er at vise, at vores personnumre slet ikke er så hemmelige, som vi går og tror, men faktisk er nemme at få fat i. Det er som sagt ikke ulovligt at bruge robotten, men det er stadig ulovligt at gemme eller offentliggøre de personnumre som robotten kan finde.

Hvis kriminelle har de fire sidste cifre fra et personnummer, kan de nemlig både skifte adresse, sygesikringskort og NemID.

I sidste uge blev 900.000 CPR-numre lækket, så forskellige virksomheder kunne se dem. Eksperter mener ikke, at det er sådanne fejl som er farlige, men hele CPR-systemet, som altså ikke er særligt svært at udnytte.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lær alt om kryptering

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdLær alt om kryptering

Hver gang du besøger en hjemmeside, benytter du dig af kryptering til at sikre, at du besøger den rette side. Læs om teknologien her.

Læs mere

Firefox er ikke så sikker endda

Firefox er ikke så sikker endda

Internet Explorers værste konkurrent har længe kunne prale af en langt bedre sikkerhed. Men nu har også ildrævs-browseren vist sig at have sårbarheder.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere